מי פה תוצרת בית הפכו להיות מאוד פולארים בזמן האחרון, כיוון בזמן האחרון שמעתי מספר אנשים מתבטאים שמי פה הם כנראה ההונאה הגדולה בהיסטוריה. אז נכון שכנראה מדובר בהגזמה, אבל ישנם דיונים שלמים האם מי הפה שנמכרים לנו, בהחלט במחיר מופרז, הם אפקטיבים כפי שמתיימרים היצרנים להבטיח לנו, לבריאות הפה.
ישנם מספר דרכים להכין מי פה תוצרת בית שיהיו אפקטיבים בצורה משמעותית – ויש אפילו רופאי שיניים שימליצו לכם להשתמש בהם בנוסף לשיגרת השימור הגיינת הפה.
כאן המקום לציין – שללא ספק, צחצוח שיניים, חוט דנטלי ומכשיר התזה של מים לחניכיים הם מוצרים שאין ספק שיעילותם מוכחת. השימוש בהם חובה בדיוק כמו ניקוי אבן מהחניכיים אצל השיננית אחת לחצי שנה וביקור אצל רופא השיניים פעם בשנה לפחות לביקורת.
אחד הדברים החשובים שחשוב לזכור זה – שניתן לייצר מספר סוגי מי פה בהכנה ביתית בעלי פונקציונליות שונה מהפחתת ריחות ועד תמיכה בחניכיים. הכלל הוא מאוד פשוט – תמיד להשתמש במים מינרליים או מסוננים וחובה להרתיח אותם. רצוי לשמור אותם בבקבוק מפלסטיק איכותי ואם אפשר מזכוכית מוגנת בפלסטיק – על מנת שלא יתנפץ הבקבוק במקלחת.
ברוב המקרים מי הפה יכולים להחזיק זמן רב יותר, אבל תגבילו את השימוש לשבועיים.
אגב, בין לבין אתם יכולים גם להשתמש במי פה מהחנות, אם אתם רוצים ללכת על בטוח.
בכל מקרה כל העיצות האלו הן למטרות לימודיות בלבד ויש להתייעץ עם איש מקצוע לפני השימוש.
מי הפה שתוכלו להכין בבית מחומרים שקל מאוד להשיג:
הפשוטים והנגישים:
– מים עם מלח – חשוב לקנות מלח ים או מלח מכרות לערבב כפית גדושה של מלח לכל כוס מים לערבב היטב ולשמור. מי פה אלו משמשים לחיטוי הפה.
– מים עם שמן עץ התה – שימו כ 10 טיפות לכל כוס מים, חשוב לערבב לפני כל שימוש שכן השמן צף על פני המים. מים אלו מסייעים בחיטוי פה למי שסובל מנסיגת חניכיים, מומלץ ע"י רופאי שיניים ומומחי לחנכיים ברחבי אירופה. אסור לבלוע ולא להשתמש כל יום. בעיקר רצוי להשתמש באלו כעשרה ימים ברצף אחרי ביקור אצל השיננית, ואז להשתמש בהם פעם ביום יומיים.
– סודה לשתיה ומים – מערבבים כף אבקת אפיה לבקבוק של חצי ליטר. סודה לשתיה מהווה "בסיס", אלו תנאים שחיידקים לא יכולים להתקיים בהם. ועל כן מים אלו משמשים להפחתת עומסי חיידקים ושינוי הפלורה בפה.
– מי חמצן ומים – מערבבים ככף מי חמצן לכוס מים, זה מפחית את עומדי החיידקים ומשמש להבהרת השיניים. אסור לבלוע בשום צורה, לא לתת לילדים.
מי פה מבוססי קומבינציות מפתיעות ואפקטיביות:
שלושה ריכיבים – חיטוי שיפור הריח:
1 כוס מים מסוננים
1 כפית סודה לשתייה
5 טיפות שמן מנטה – נותן רעננות כמו משחת שיניים
הוראות:
שמים את כל החומרים בצנצנת זכוכית עם מכסה הדוק ומנערים היטב. התערובת יכולה להישמר בחדר האמבטיה ואינה מצריכה קירור. לנער היטב לפני כל שימוש, ייתכן ושמן המנטה יתנדף אם המכסה לא יהיה אטום. תמיד תוכלו להוסיך עוד 2-3 טיפות.
מי פה מצמחי מרפא
חצי ליטר מים מסוננים
8 נעצי תבלין ציפורן
2 ענפי רוזמרין
מספר עלי נענע (מנתה)
מרתיחים את המים ואז מוסיפים את כל שאר החומרים למים לבישול על אש קטנה של מספר דקות אחרי ההרתחה קצרה של דקה. ומכבים את האש ומכסים במכסה למניעת התאדות המים. משאירים את התערובת למשך הלילה, מעבירים לבקבוק ומאחסנים במקום קריר.
מתאים לשימוש של עד שבועיים.
אם שמרתם את התערובות במקרר- לפני שימוש יש לדאוג שהמים יהיו בטמפרטורת החדר. (לשים בכוס קטנה).
להשגת אפקטיביות רבה יותר ניתן להוסיף מספר טיפות שמן מנטה ושמן רוזמרין.
הערות חשובות:
- בדיקת רגישות: חשוב לבדוק רגישות לחומרים, במיוחד לשמנים אתריים.
- שימוש זהיר: לא לבלוע את מי הפה הביתיים (אגב גם לא לבלוע את אלו התעשייתיים).
- אחסון: אחסן בבקבוק נקי ומכוסה היטב. יש לשים לב שחלק מהמתכונים עלולים להתקלקל אחרי זמן מסוים – אם המים קיבלו ריח שונה פשוט החליפו.
- שימוש סביר: מומלץ לא להשתמש במי פה ביתיים יותר מפעמיים ביום.
גיוון: תייצרו לעצמכם כל שבוע תערובת אחרת ויצירתית, ותגוונו בשימוש להשגת מקסימום אפקטיביות. בכל פעם להשתמש רק בסוג אחד כדי לא ליסתור אפקטיביות.
כתיבת תגובה