ראמן הוא מעין מרק איטריות מאוד טעים. למעשה אם המנה נעשית בצורה מאוזנת מבחינת הטעמין, מדובר באחת המנות היותר מנחמות שבנמצא. לאחרונה נחשפנו למחירי מנות הראמן במסעדות בישראל והמחירים השערוריתיים גרמו לנו ללכת ולבדוק איך עושים את המנה הטעימה הזו בבית.
וגילנו את הלא יאמן, זה פשוט קל מאוד, בין 20 ל 40 דקות ויש לכם מנת ראמן מעולה. ניתן להחליף את חלק מהמוצרים לפי הטעם, כי אין באמת חוקים לנושא.
מתכון ראמן בשר מצולם
מתכון ראמן אמיתי
Ingredients
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל, קצוץ
- חתיכת ג'ינג'ר בגודל 3 סנטימטרים, קצוצה למרובעים קטנים
- חופן מטריות שיטאקי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין (יין אורז יפני) לא חובה
- 1 כף שמן שומשום
- איטריות סיניות / ביצים / איטריות ברילה ביצים(הכי פשוט להשיג) COLLEZIONE
- 150-200 גרם בשר בקר או עוף לכל סועד
- מרובעי אצות נורי (לא חובה)
- שמן לטיגון
- 1 ביצה קשה לכל סועד
- 1 בצל ירוק, חתוך לטבעות או חתיכות גסות
- פלפל חריף / משחת פלפל סינית - משהוא חריף למיטיבי לכת
- חופן נבטים
- חופן גזר מגורד
- ציר מרק עוף / מרק בשר / כף אבקת מרק
Instructions
* אם אתם מעוניינים בראמן צימחוני, תחליפו את הבשר בטופו. אם אתם מחפשים ראמן טבעוני, פשוט אל תשלבו איטריות ביצים.
בסיר גדול מחממים שמן שומשום על אש בינונית. מוסיפים שום טחון, בצל קצוץ, גזר מגורד וג'ינג'ר פרוס. מטגנים עד שעולה ריח , כ-2-3 דקות.
במחבת נפרד מטגנים את הבשר / עוף בחמאה עד שמשחים
יוצקים את מרק העוף או הבשר או סתם כוס מים עם אבקת מרק לפי הטעם ומביאים לרתיחה. תנו לזה להתבשל כ-15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד, אפשר להוסיף מעט מלח + פלפל חריף סיני.
מערבבים פנימה רוטב סויה ומירין. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. בשלב הזה אתם יכולים להתחיל לבשל את האיטריות תוך שאתם מקפידים לשמור את המרק על אש חמה, לערבב מידי פעם.
מבשלים את אטריות הראמן לפי הוראות האריזה. לאחר הבישול, מסננים ושוטפים את האטריות במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.
מבשלים ביצים – 1 לכל סועד
הכינו את התוספות על ידי את הבשר / עוף הכניסו לסיר לבישול קצר (או ארוך תלוי בסוג הבשר ואיכותו).
בצלחת מרק עמוקה הכינו את הביצים הרכות, הבצל הירוק, הפטריות, הנורי וכל תוספות אחרות שתרצו.
להרכבת קערות הראמן מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מסדרים את התוספות מעל האטריות, מניחים אותן בצורה מסודרת מסביב לקערה.
מצקת את המרק החם על האטריות והתוספות, מוודאים שהכל שקוע במרק.
הגישו מיד ותיהנו מהראמן הביתי שלכם!
אל תהססו להתפרעה ולהתאים אישית את הראמן שלכם לפי הטעם עם תוספות שונות ובחירות חלבון (שם נרדף לבשר, עוף חזיר, טופו או דגים ) בהתאם להעדפותיכם. תהנו מהראמן הביתי הטעים שלכם ובחיית תחסכו הון על סיר אחד קטן!
כתיבת תגובה