עלי צמח עץ התה, משמשים להכנת שמן עץ התה שהתחיל מיבשת אוסטרליה ומקורו מהעלים של Melaleuca alternifolia. ילידי היבשת משתמשים בשמן זה לריפוי מגוון של מחלות כבר אלפי שנים. כתוצאה מיתרונותיו הרבים של השמן באספקטים בריאותיים, הוא חוותה לאחרונה צמיחה אדירה בפופולריות שלו והפך להיות חלק מארון התרופות בקרב מיליוני משתמשים בעולם.
15 היתרונות של שמן עץ התה:
נלחם באקנה
בשמן עץ התה יש תכונות אנטיבקטריאליות המסייעות בקרב נגד חיידקים הגורמים לאקנה. בנוסף, הוא מסייע בהורדת דלקת ואודם הקשורים לאקנה. מרחו כמה טיפות שמן עץ התה על האזור הפגוע לאחר שילובו עם שמן נשא, כמו שמן קוקוס, ותראו את הפקט תוך מספר ימים קצר.
מצמצם את גירוי העור
במקרים של שפסוריאזיס ואקזמה העלולים לגרום לגירוי בעור, שימוש בשמן יכול לעזור ולהקל באופן מידי את הגירוי. הטיפול הוא עיסוי באזור הנגוע בכמה טיפות שמן עץ התה המדולל בשמן נשא.
מטפל בקשקשים
שמן עץ התה מטפל ביעילות קשקשים בזכות תכונותיו נגד פטריות. כדי להיפטר מהקשקשים, מערבבים כמה טיפות שמן עץ התה לשמפו ועיסו אותו לקרקפת. המלצה להוסיף לשמפו הרגיל שלכם מספר טיפות, כך שלמעשה בכל חפיפה תהנו מיתרונות השמן.
מרגיע כוויות שמש
ניתן להקל על עור עם שיזוף בזכות תכונות הקירור של שמן עץ התה. כדי להרגיע את העור שרוף, שלב כמה טיפות שמן עץ התה עם שמן נשא, כמו שמן קוקוס.
עוצר זיהומים
ניתן להימנע מזיהומים בזכות התכונות האנטיבקטריאליות של שמן עץ התה. ניתן ליישם אותו על פצעים כדי לחטא אותם ולהפסיק את התפשטות החיידקים. מרחו על הפצע תמיסה של כמה טיפות שמן עץ התה ומים.
מסייע בפתיחת סתימות במערכת הנשימה
שמן עץ התה פועל היטב לטיפול בגודש האף בגלל השפעותיו המפוצצות. כדי לפנות את הסינוסים שלך, הוסף כמה טיפות שמן עץ התה לקערת מים חמים. ואז, נשמו פנימה את הקיטור.
טיפול בכפות הרגלים של חיילים וספורטאים
מכיוון ששמן עץ התה יש תכונות נגד פטריות, הוא עובד היטב לטיפול ברגלו של מי שעוסקים בספורט או שכף הרגל שלהם סגורה שעות רבות. על מנת להקל בתופעות שבכף הרגל, שלב כמה טיפות שמן עץ התה עם שמן נשא ועסה את התערובת לאזור הפגוע.
משפר את בריאות השיניים
התכונות האנטי -מיקרוביאליות של שמן עץ התה תורמות לבריאות שיניים טובה יותר. באמצעות משיכת שמן עץ התה בטיפול שיניים.חניכיים – תפחיתו עומס חיידקי, תזכו לשיפור ריח הפה והפחתת נגעים שונים ומניעת התפתחותם, מחייב טיפול יומי על מנת לזכות במלוא האפקט.
מרחיק חרקים
שמן עץ התה פועל היטב כדוחה חרקים בגלל תכונות הריח החזוק שלו. כדי להרחיק כנגד יתושים, שילב כמה טיפות שמן עץ התה עם מים והשפירצו אותם על הבגדים ובסביבתכם.
מטפל בפטריית ציפורניים
שמן עץ התה מטפל ביעילות בזיהום בציפורניים בגלל תכונותיו נגד פטריות. להקלה, טבלו את הציפורן הנגועה בכמה טיפות שמן עץ התה המדוללות בשמן נשא, תהליך יכול להמשך זמן רב אל תתיאשו, והמשיכו בטיפול.
משפר את ריח הגוף
מומלץ למי שסובלים מרגישות לדיאודורנטים וחומרים תעשייתיים. בגלל התכונות האנטי -מיקרוביאליות שלו, שמן עץ התה יכול לסייע להפחתת ריח הגוף. אפשר להשמש בו כתוספת לדיאדורנט הטבעי שלכם, יש מי שמורחים מעט שמן מדודל בשמן נשא ואז מפזרים אבקת סודה לשתיה.
הקלה על כאבים לשרירים
בגלל תכונותיו המשכך כאבים, שמן עץ התה הוא תרופה שימושית לשרירים כואבים. עיסוי שרירים כואבים עם תערובת של כמה טיפות שמן עץ התה ושמן נשא לנוחות.
מרגיע כאבי ראש
שמן עץ התה מכיל תכונות משכך כאבים שהופכות אותו לטיפול שימושי בכאב ראש. לקבלת הקלה, שלב כמה טיפות שמן עץ התה עם שמן נשא ועסו את הרכות בעדינות וגם את העורף.
בריאות שיער משופרת
המאפיינים נגד פטריות ואנטיבקטריאליים של שמן עץ התה מסייעים בשיפור בריאות השיער. הוסיפו אותו אל השמפו שלכם כשיגרת טיפול יומית, ביחנו לפני שאינכם רגישים לשמן . יש מי שממליצים לעשות שימוש בשמן במקרה של כינים או בטיפול מונע לילדים שיש חשש שידבקו בכינים בגן.
אולי יעניין אתכם לקרוא גם על שמנים נוספים:
לבסוף, מכיוון ששמן עץ התה כולל מאפיינים אנטיבקטריאליים, אנטי-פטרייתיים ואנטי דלקתיים, הוא מספק מגוון יתרונות בריאותיים. זה יכול לשמש לטיפול במגוון מצבים, כולל אקנה, גירוי בעור, קשקשים, כוויות שמש, זיהומים, גודש, כף רגל מזיעה ספורטאי, כמו גם שמירה על בריאות השיניים וחניכיים , הרחקת מזיקים, טיפול בפטריות ציפורניים, הפחתת ריח גוף, להקל על שרירים כואבים, להקל על כאבי ראש, לחזק את השיער ולחזק את מערכת החיסון. כדי למנוע תגובות שליליות, חשוב מאוד לדלל שמן עץ התה עם שמן נשא לפני שמורחים אותו על העור ולבצע בדיקה נקודתית לפני השימוש בו בפעם הראשונה, אם יש גירוי חזק הפסיקו את השימוש באופן מידי. המאמר הינו בגדר מידע שימוש ולא המלצה רפואית התייעצו עם הרוםא שלכם לפני השימוש.
ניתן להשתמש בשמן עץ התה במגוון דרכים כדי למקסם את היתרונות שלו. להלן כמה טיפים כיצד להשתמש ביעילות בשמן עץ התה:
דלל את השמן: שמן עץ התה הוא שמן חזק ויש לדלל אותו בשמן נשא כמו שמן קוקוס או שמן שקדים לפני שמריחים אותו על העור. כלל אצבע הוא להשתמש בטיפה אחת של שמן עץ התה על כל 12 טיפות של שמן נשא.
בצעו בדיקות נקודתיות: לפני השימוש בשמן עץ התה בפעם הראשונה, חשוב לבצע בדיקת זו כדי לוודא שאינכם אלרגיים או רגישים לשמן. מרחו כמות קטנה של שמן עץ התה מדולל בחלק הפנימי של האמה והמתינו 24 שעות כדי לראות אם אתם חווים תגובות שליליות כלשהן.
טפל באקנה: ניתן להשתמש בשמן עץ התה לטיפול באקנה על ידי מריחה על האזור הפגוע בעזרת צמר גפן. אתה יכול גם להוסיף כמה טיפות של שמן עץ התה לקרם הלחות היומי שלך או למי שטיפת הפנים.
הרגעת גירוי בעור: ניתן להשתמש בשמן עץ התה כדי להרגיע גירוי בעור על ידי הוספת כמה טיפות לשמן נשא ומריחה על האזור הפגוע.
טפל בקשקשים: הוסיפו כמה טיפות שמן עץ התה לשמפו שלכם כדי לעזור בטיפול בקשקשים וליצור קרקפת בריאה. רצוי להשתמש בשמפו טבעי ולא תעשייתי, יש עדויות רבות ברחבי האינטרנט על משתמשים שדיווחו על שיפור משמעותי בצמיחת השיער.
הרחקת חרקים: ניתן להשתמש בשמן עץ התה כדוחה חרקים טבעי על ידי הוספת כמה טיפות לשמן נשא ומריחה על העור או הבגדים שלכם.
שפר את בריאות הפה: הוסף כמה טיפות של שמן עץ התה למשחת השיניים או מי הפה שלך כדי לעזור לשפר את בריאות הפה ולמנוע מחלות חניכיים.
טיפול בפטרת ציפורניים: מרחו כמה טיפות שמן עץ התה ישירות על הציפורן הפגועה כדי לסייע בטיפול בפטרת הציפורניים. על פיטריה סופר אגרסיבית, אפשר לשים (בזיהרות) טיפות של שמן נקי.
הקלה על השרירים הכואבים: הוסיפו כמה טיפות שמן עץ התה לשמן נשא ועסו את המקום בו נמצאים השרירים הכואבים.
הרגעת כאבי ראש: הוסף כמה טיפות שמן עץ התה לשמן נשא ועסו את הרקות והמצח שלכם.
חשוב להשתמש בשמן עץ התה בזהירות ולפעול תמיד לפי הנחיות הדילול המומלצות. אם אתה חווה תגובות שליליות כלשהן, הפסק את השימוש מיד והתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.
כן, שמן עץ התה הוכח כבעל יתרונות בריאותיים רבים והוא נמצא בשימוש נרחב ברפואה אלטרנטיבית וטבעית. השמן מופק מעלי צמח עץ התה, שמקורו באוסטרליה, ומשמש במשך מאות שנים על ידי ילידים אוסטרלים לטיפול במחלות שונות. השמן מכיל מגוון תרכובות, ביניהן טרפינן-4-אול (terpinen-4-ol) הידוע בתכונות האנטי-מיקרוביאליות והאנטי דלקתיות שלו.
חלק מהיתרונות של שמן עץ התה כוללים:
למרות ששמן עץ התה נחשב בדרך כלל בטוח בשימוש נכון, הוא עלול לגרום לתופעות לוואי אצל אנשים מסוימים. חלק מתופעות הלוואי האפשריות של שמן עץ התה כוללות:
גירוי בעור: שמן עץ התה הוא שמן חזק ויכול לגרום לגירוי בעור אצל אנשים מסוימים, במיוחד אם משתמשים בו לא מדולל. תסמינים של גירוי בעור עשויים לכלול אדמומיות, גירוד וצריבה.
תגובות אלרגיות: לחלק מהאנשים יש תגובה אלרגית לשמן עץ התה, שעלולה לגרום לתסמינים כמו כוורות, פריחה וקשיי נשימה.
השפעות הורמונליות: שמן עץ התה הוכח כבעל השפעות הורמונליות, במיוחד אצל נערים צעירים. חשוב להשתמש בזהירות בשמן עץ התה ולהימנע משימוש מוגזם בו.
גירוי עיניים: לעולם אין למרוח שמן עץ התה ליד העיניים מכיוון שהוא עלול לגרום לגירוי חמור ואף נזק לעיניים.
בעיות עיכול: בליעת שמן עץ התה עלולה לגרום לבעיות עיכול כגון בחילות, הקאות ושלשולים.
כאבי ראש: לשמן עץ התה יש ריח חזק ויכול לגרום לכאבי ראש אצל אנשים מסוימים, במיוחד כאשר משתמשים בו בכמות מוגזמת.
חשוב להשתמש בשמן עץ התה בזהירות ותמיד לדלל אותו בשמן נשא לפני שמריחים אותו על העור. אין לבלוע אותו, וחשוב להימנע ממריחתו ליד העיניים. אם אתה חווה תופעות לוואי כלשהן לאחר השימוש בשמן עץ התה, עליך להפסיק את השימוש מיד ולהתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.
המאמר נכתב בהתבסס על מקורות המידע הבאים:
- Carson, C. F., Hammer, K. A., & Riley, T. V. (2006). Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clinical microbiology reviews, 19(1), 50-62.
- Hammer, K. A., Carson, C. F., & Riley, T. V. (1999). In vitro activity of essential oils, in particular Melaleuca alternifolia (tea tree) oil and tea tree oil products, against Candida spp. Journal of antimicrobial chemotherapy, 42(5), 591-595.
- Pazyar, N., Yaghoobi, R., Bagherani, N., & Kazerouni, A. (2013). A review of applications of tea tree oil in dermatology. International Journal of Dermatology, 52(7), 784-790.
- Southwell, I. A., & Hayes, A. J. (2003). Marked seasonal variation in the concentration of allergens in commercial tea tree oil. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 111(2), 367-368.
- Satchell, A. C., Saurajen, A., Bell, C., & Barnetson, R. S. (2002). Treatment of interdigital tinea pedis with 25% and 50% tea tree oil solution: a randomized, placebo-controlled, blinded study. Australasian Journal of Dermatology, 43(3), 175-178.
- Sánchez, A. R., Rogers, R. S., & Sheridan, P. J. (2002). Tetracycline and other tetracycline-derivative staining of the teeth and oral cavity. International Journal of Dermatology, 41(4), 204-207.
- Greive, K. A., Barnes, T. M., & Boswell, R. (2002). A comparative study of tea-tree oil versus benzoylperoxide in the treatment of acne. Medical Journal of Australia, 157(8), 642-645.
- Mann, C. M., & Staba, E. J. (1999). The chemistry, pharmacology, and commercial formulations of tea tree oil. In Tea tree: the genus Melaleuca (pp. 27-53). CRC Press.
- Thompson, M. (2011). Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of its medicinal and cosmetic applications. Anti-inflammatory & anti-allergy agents in medicinal chemistry, 10(1), 38-47.
- Tucker, S. (2012). Essential oils: a comprehensive handbook for aromatherapy practice (2nd ed.). Singing Dragon.
כתיבת תגובה