רכישה של טבעת אירוסין היא למעשה ההצהרה החשובה בקשר זוגי. רכישת הטבעת מסמלת את הסכמתה של האישה להינשא, והצהרת הבעל העתידי באשר ליכולתו הכלכלית. כשאנחנו מתחילים לחקור את מקור הטקס הזה, אנחנו מגלים שלמעשה מדובר בטקס שהומצא לפני פחות ממאה שנים מתוך מטרה כלכלית גרידא.
הבאנו לכם סרטון משעשע, אך מגובה בעובדות, שמעלה שאלה רצינית – מי המציא את מסורת טבעות האירוסין.
לטענת מחברי הסרטון מנהג מתנת טבעת האירוסין כסמל להכרזה על אהבת הזוג הוא לא יותר ממהלך שיווקי של סנדיקת היהלומים דה – בירס, אלו שלמעשה קובעים את כמות היהלומים שיש בעולם וכך גם את מחירם.
ציטוט מיקיפדיה:
"המסורת של הענקת יהלום במתנה לאירוסין טופחה היטב במסע פרסום מוצלח שיזמה החברה החל ב-1938 כדי לשמור על ביקוש ליהלומים שהתמוטט בעקבות השפל הכלכלי, הקמפיין שנוהל בידי ג'רולד לוק (Gerold M. Louck) התבסס על קשר עם אולפני הסרטים ומגזינים מסע זה לווה בסיסמת הפרסום שהייתה למטבע לשון : "יהלומים הם לנצח". אופן פרסום זה התברר כיעיל ותוך 3 שנים בלבד עלה הביקוש ליהלומים ב-55%[2] וקיבע בתרבות הפופולרית את הקשר בין יהלומים לרומנטיקה." דה בירס ביקיפדיה
לקראת סוף הספר "מסעי גוליבר" (ולא גוליבר בארץ הגמדים שהיתה רק מדינה אחת במסעותיו) גוליבר מגיע לאי הסוסים שם הם בני התרבות בשם "הוינהונים", הסוסים סולדים מגזע בני האדם שחי באזורם ונקרא "יאהו" ויותר מכך הם תמהים מה לאותם יאהו לחפש ולנסות להוציא מהאדמה את האבנים המוזרות והמנצנצות. גוליבר מיד מבין שמדובר ביהלומים ולא מצליח להתגבר על תשוקתו ולילה אחד הוא יוצא לכרות יהלומים לעצמו. הסוסים שרואים אותו חופר בטירוף מסלקים אותו מחברתם.
ליהלומים אין באמת מחיר, מדובר לא יותר מאבן יפה שהיא ממש לא נדירה זו דוגמא קלאסית איך סחורה מקבלת משמעות פיננסית והשווי נקבע רק בגלל שמישהו שולט בסחורות. כיום כשיודעים להפיק סוגים של יהלומים באופן מלאכותי עדין תמוה שיש אנשים שיסמנו את אהבתם בטבעת קנויה.
המלצה שלנו: לפני שאתם מתחייבים על מערכת זוגית כל כך מחייבת – עשרת השאלות שאתם חייבים לבחון על להבין האם למערכת היחסים שלכם יש פוטנציאל: לקריאה
כתיבת תגובה