אם כבר הצלחתם למצוא לעצמכם מערכת יחסים, הישג מרשים במונחים של ימינו, יתחילו לקונן בראשכם חששות באשר ליכולת הקשר להצליח. אחרי הדייטים הרבים שכבר צלחתם תמיד תעלה השאלה בוורסיוט שונות – האם יש למערכת היחסים הזו יש בכלל פוטנציאל? האם אני לא מבזבז.ת את הזמן כאן? האם למרות הנוחות והאושר במציאת זוגיות, גם אם היא זוגיות נעימה, האם עלי להמשיך את הקשר הזה כיוון שבוודאות יהיה כאן פוטנציאל להמשך מערכת היחסים או שכדאי לעשות "חושבים מחדש".
והבחינה הזו היא אכן חשובה, שכן למערכת יחסים יש השפעות אדירות על מהלך חייכם רומטניות, מנטליות, מיניות וכלכליות. ועל כן המשמעות של כישלון מערכת היחסים בלשב מאוחר של הקשר, הינו בזבוז זמן ואנרגיות על משהו שיכול להיות והייתם יכולים לצפות את סיומו מראש (כן אני יודעת שרוב מערכות היחסים מסתיימות בשלב זו או אחר, השאלה היא אבל איך היא תסתיים ומה יהיו ההשפעות של סיום הקשר על המשך חייכם).
לכן החלטתי, מתוך ניסיוני בייעוץ היכרויות, לרכז לכם רשימה של עשר שאלות קריטיות שאתם חייבים לשאול את עצמכם על מנת להבין ולקבוע האם למערכת היחסים שאתם נמצאים בה יש פוטנציאל להמשכיות חיובית. על ידי מענה כנה, אתם יכולים לכתוב את התשובות על דף – זה אפילו מומלץ, על שאלות אלו. תוכלו לקבל בהירות מתוך נקודת מבט בזוית שונה, ולקבל החלטות מושכלות לגבי עתיד הזוגיות הרומנטית שלך.האם יש בינכם בכלל התאמה שתאפשר פוטנציאל להמשך וצמיחת הקשר?
עד כמה הערכים שלכם דומים?
ערכים משותפים הם הבסיס לזוגיות בריאה וארוכה. תסתכלו מקרוב על אמונות הליבה, סדרי העדיפויות והיעדים שלכם – ביחד וחוד ולכל אחד בנפרד. האם הם תואמים לאלה של בן הזוג שלכם? למרות שהבדלים יכולים להתקיים והם אפילו נדרשים, מערכת יחסים חזקה דורשת התאמה בסיסית בתחומים כמו משפחה, קריירה, אורח חיים וצמיחה אישית. אם יש בינכם פער ערכי משמעותי, במהלך השנים אחרי כִּבְרַת דֶּרֶךְ ארוכה, כשכל אחד מכם נע לפי ערכיו ואמונתיו, אתם יכולים לראות שלא נעתם במקביל אלא כל אחד נע לכיוון אחר לחלוטין וכעט אין שום דבר מקשר.
האם אתם מתקשרים בצורה טובה וחיובית?
תקשורת אפקטיבית היא הבסיס לכל מערכת יחסים. חשבו על דפוסי התקשורת שלכם עם בן הזוג. האם שניכם מרגישים בנוח לבטא את עצמכם בפתיחות ובכנות? האם אתה מסוגל להתמודד עם קונפליקטים ואי הסכמות בצורה בריאה? האם שאלות מסויימות בעיקר השאלות הקשות נענות בכעס או התעלמות? ניתן לפתח מיומנויות תקשורת, אך נכונות לתקשר ולצמוח יחד היא חיונית. כמו כן תבדקו עד כמה התקשרות של הפרטנרים עם אנשים אחרים היא יציבה, ברורה ועמוקה. מה שקורה כלפי האחרים ישפיע מאוד על הקשר שלכם.
האם אנחנו מתאימים רגשית?
התאמה רגשית חורגת מעבר למשיכה פיזית. זה כרוך בהבנה, תמיכה והזדהות עם רגשותיו של זה. תבחנו כיצד אתם ובני\בנות זוגכם מגיבים זה לזה. חשוב בעיקר לבחון את מקרי הקיצון בהם ניתן לראות מי ננעל ולא מתקשר ומי מנסה לגשר על הפערים . האם אתם מרגישים בטוחים ומבנים מבחינה רגשית? התאמה רגשית חיונית לבניית אינטימיות ולשמירה על קשר רגשי חזק.
כמובן שתזכרו שיש מנעד רגשות שונה לגברים ולנשים ולפעמים נשים מאוכזבות מהבעה מועטה של רגשות מצד הגברים, לכן תנסו לתאם ציפיות בהתאים לפערים תרבותיים, מיניים וכו'
האם אנחנו מתאימים מבחינה מינית?
התאמה מינית משחקת תפקיד משמעותי במערכת יחסים רומנטית. זה כרוך בהבנת הרצונות, ההעדפות והגבולות של אחת של השני העריכו האם אתם ובן הזוג חולקים רמות דומות של אינטימיות, תדירות פעילות מינית וסיפוק כללי. תקשורת פתוחה וכנה לגבי צרכים מיניים חיונית כדי להבטיח מילוי לטווח ארוך – אל תתבישו לבקש את מה שאתן.ם אוהבים/ת – חיי מין לא מספקים הם דרך לסיים את הקשר, אי אפשר להדחיק פנטזיות וציפיות מהפרטנר לאורך חיים שלמים.
עד כמה אנחנו מתמודדים עם קונפליקטים?
קונפליקט הוא בלתי נמנע בכל מערכת יחסים. חיוני להעריך כיצד אתה והפרטנרים שלכם מתמודדים עם אי הסכמות. האם שניכם עוסקים בדיונים בריאים, מקשיבים באופן פעיל ומוצאים החלטות משביעות רצון הדדית? כישורי פתרון קונפליקטים בריאים הם המפתח לשמירה על מערכת יחסים הרמונית ומאוזנת. חשוב לראות איך נראה האדם שבריב , האם השדים יוצאים ממנו? האם הוא מגיב בצורה רפה שלעיתים מעצבנת נשים? האם הכבוד ההדי נשמר.
האם אנחנו תומכים בצמיחה האישית של זה?
זוגיות זה מסע משותף של שני אנשים שונים לחלוטין, זוגיות בריאה ומעניינת היא כזו ששני הצדדים דוחפים את עצמם קדימה על מנת להשיג גבולות חדשים יותר. העריכו האם אתם ובבני הזוג תומכים ומעודדים זה את להתפתחות האישית משמעותית. לא נדיר לראות בני זוג שאחד לומד, מתאמן ופעיל במגוון תחומי חיים בעוד שנראה שאצל השני החיים נעצרו ביום החתונה ומאז פיג'מה היא הלבוש העיקרי שלו.
האם נוכל לסמוך אחד על השני?
אמון הוא הבסיס למערכת יחסים חזקה. תשקלו אם יש בינכן לבין הפרטנרים שלכן בסיס יציב של אמון – אמון יכול להתבטא במגוון אופנים – אמון הדדי של קיום הזוגיות ושמירתה אבל גם אמון שנוכל לסמוך על הפרטנר שברגע האמת הוא יהיה שם עבורנו. האם אתם אמינים וישרים אחד עם השני? האם אתם יכולים לסמוך אחד על השני? אמון לוקח זמן להתפתח, אבל מערכת יחסים ללא אמון צפויה להיאבק בטווח הארוך. אתם גם צריכים לבחון אם עצמכן/ם האם אתם מאמינים שלא תבגדו בבן הזוג הזו בעצמכם.
האם יש לנו חזונות ארוכי טווח תואמים?
חזון משותף של העתיד הוא חיוני למערכת יחסים מתמשכת. חשבו על המטרות והשאיפות שלכם לטווח ארוך. האם הם תואמים לאלה של בן הזוג שלך? דון בנושאים כגון נישואים, ילדים, שאיפות קריירה ומיקום גיאוגרפי כדי להבטיח שהחזונות שלך יתיישרו בצורה הרמונית. די חשוב גם לדון בחלק מהפרטים הקטנים כמו איזה חינוך יקבלו הילדים, איפה אתם מתכננים לגור וכו'
איך נטפל בפגמים אחד של השני?
אף אחד אינו מושלם, וקבלת חוסר השלמות אחד של השני היא חיונית. העריכו כיצד אתם והפרטנר לחיים שלכם/ן מתמודדים זה עם הפגמים והחסרונות של זה. האם אתם מספקים תמיכה, הבנה ועידוד? בניית מערכת יחסים המבוססת על קבלה ואהבה ללא תנאי היא קריטית לאריכות חייו. תבדקו עד כמה אתם מסוגלים להכיל חלק מההתנהגויות שלו ועד כמה הן נסבלות. קחו בחשבון שישנן התנהגויות שאם אתם לא סובלים אותן בשלב הראשון או שקשה לכם/ן להתמודד איתן אחרי מספר שנים של חיים משותפים, פשוט תשאו כל רגע משותף שבו התנהגויות אלו יצופו ויופיעו בחייכם.
האם אנחנו מאושרים ומסופקים בזוגיות?
בסופו של דבר, השאלה החשובה ביותר היא האם אתם באמת מאושרים ומסופקים במערכת היחסים. העריכו את שביעות הרצון הכללית ואת הרווחה הרגשית שלכם. האם אתה מרגיש אהוב, מוערך ומוערך? אושר והגשמה הם האינדיקטורים האמיתיים למערכת יחסים עם פוטנציאל. כמובן שתבצעו הפרדה בין גורמי אושר פנימיים לבין חיצוניים ואל תבלבלו בינהם.
זה נכון שלחצים כלכליים מאיימים על הקשר כולו אבל בל ייתכן ודווקא אם הפרטנר הזה תהיו מאושרים יותר.
סיכום:
הערכת הפוטנציאל של מערכת יחסים היא צעד קריטי במציאת אושר והגשמה לטווח ארוך. אם תשאלו את עצמכם עשר השאלות הללו, תוכלו לקבל תובנות חשובות לגבי התאימות והפוטנציאל של השותפות שלכם. זכרו שמערכות יחסים דורשות מאמץ, הבנה ותקשורת פתוחה משני הצדדים. כנות עם עצמך ועם בן הזוג תסלול את הדרך לזוגיות מספקת ומוצלחת. וכאן החובה היא גם לוודא עד כמה הייתם כנים בתשובות עם עצמכם. לפעמים החשש להיות לבד עולה על ההגיון של הפסקת קשר בשל היותו קשר לקוי, אבל תניחו שאם אין אחוזי התאמה גבוהים במענה לשלאלות אלו, הקשר יפסק בכל מקרה.
כתיבת תגובה