סיפור שלא יאמן על וים הוף המכונה גם "The Iceman" (איש הקרח) שהחליט להביא את הגוף ליכולות מופלאות, קחו לכם 45 דקות ותצפו בהוכחה שהכל אפשרי.
שיטת וים הוף
אם צפיתם בוידאו או שיצא לכם לשמוע על וים הוף אתם בוודאי יודעים שהוא למעשה אבי או ממציא אתגר אמבטיות הקרח. שיטת Wim Hof, שפותחה על ידי ספורטאי האקסטרים ההולנדי Wim Hof, דוגלת בלקרר את הגוף לטמפרטורות קצינויות מידי פעם על מנת לחזק את המערכת החיסונית. רעיון שנבדק באופן מדעי ואושר. השיטה זכתה לתשומת לב עולמית בזכות הגישה הייחודית בשילוב בין בריאות הגוף לנפש (או כמו שבן גוריון אמר נפש בריאה בגוף בריא). שיטה זו, שמקורה בטכניקות נשימה, חשיפה לקור ומיקוד נפשי, מבטיחה יתרונות בריאותיים רבים.
מהי טכניקת הנשימה של Wim Hof?
החלק המרכזי בשיטת וים הוף היא טכניקת נשימה ספציפית. זה כולל מחזורים חוזרים ונשנים של נשימות עמוקות ולאחר מכן עצירת נשימה. תהליך זה נועד להשפיע על מערכת העצבים האוטונומית ולשנות את תגובת הגוף ללחץ ולמצבים קיצוניים. מעבר לנשימה, שיטת וים הוף משלבת טיפול בקור, כמו מקלחות קרות או אמבטיות קרח (אתגר אמבטיות הקרח). מאמינים שחשיפה זו לקור מחזקת את עמידותו של הגוף ללחץ ומשפרת היבטים שונים של הבריאות הגופנית.
יתרונות שיטת וים הוף
המתרגלים של שיטת Wim Hof מדווחים על מגוון יתרונות, כולל תגובה חיסונית מוגברת, שיפור בביצועים אתלטיים ובריאות נפשית טובה יותר. מחקרים מדעיים החלו לחקור את הטענות הללו, כאשר מחקרים מסוימים תומכים בהשפעה החיובית של השיטה על מערכת החיסון ותגובת הלחץ. יש אפילו עדויות שאתגר מי הקרח מוביל לירידה במשקל (כמובן אם תקפידו גם על תזונה נאותה) כיוון שהוא מכניס את הגוף לסטרס שגורם לו להשתמש במאגרי החירום שלו, הרי הם השומנים.
אמצעי זהירות והנחיות לתרגול שיטת וים הוף
בעוד לשיטת Wim Hof יש תומכים רבים ועדויות רבות להצלחה, חשוב לשמור על מספר כללים על מנת לשמור על בטיחות בריאותית . צריך להתחיל לבצע את זה לאט – אפשר להתחיל בפשטות בסיום מקלחות תעברו למים קרים עד שתוכלו לשהות מספר דקות, כמובן ואנשים עם מצבים בריאותיים מסוימים צריכים להתייעץ עם הרופא. בנוסף תמצאו מקום להתחמם בסיום הרחיצה. קחו בחשבון ששהיה ארוכה במים קרים מבלי להבין את עיקרון הנשימה מוביל לאיבוד חום הגוף, היפותרמיה, מצב גופני מסוכן.
כמו כל פעילות גופנית ההשפועות הן אינדיוודואליות ותלויות במשתנים רבים. אדם בריא, שמקפיד על סביבה גופנית בריאותית יכול לראות תוצאות שונות באופן מהיר של מספר אימונים בלבד.
אם לא מתרגלים נכון, יכולים להיות סיכונים, במיוחד בחשיפה לקור – צינון קשה ואפילו דלקת ריאות עלולים להיגרם אם תגזימו בשהייה במים הקרים ללא פיקוח, חשוב לעקוב אחר ההנחיות ולהקשיב לגוף שלכם.
המחקר נמשך עדיין, אבל ישנם מספר מחקרים מחקרים שהראו השפעות חיוביות על המערכת החיסונית והפחתת סטרס למי שמתרגל את השיטה.
ישנם מספר מדריכים בישראל שקיבלו זיכויון להפיץ את השיטה. אבל צפיה בערוץ היוטיוב של וים, גיגית ושקיות קרח יאפשרו לכם ללמוד את הנושא לבד. מאוד חשוב להמשיך בתרגול הנשימות, בלעדי תרגול נשימתי אתם חשופים להתקררויות.
מחקרים תומכים בשיטה:
מחקר מהמרכז הלאומי למידע ביוטכנולוגיה (NCBI)
קישור: מחקר NCBI על שיטת Wim Hof
פרטים: ככל הנראה מחקר זה בוחן את ההשפעות הפיזיולוגיות או הפסיכולוגיות של שיטת Wim Hof, בהתחשב בהתמקדות של NCBI במידע ביו-רפואי וגנומי.
מחקר נוסף של NCBI
קישור: מחקר נוסף של NCBI על שיטת Wim Hof
פרטים: כמו במחקר הראשון, גם מחקר זה מתארח בפלטפורמת NCBI, מה שמצביע על גישה מדעית להבנת ההשפעות של שיטת Wim Hof.
השיטה עוזרת בהמון בעיות שונות ומגוונות ממנטליות ועד לפיזיות לגמרי