המדריך המלא שיעזור לכם לטפל במהירות בטחורים באופן ביתי
על מנת לטפל בטחורים באופן מיידי ובאמצעות שיטות ביתיות עלינו להבין תחילה את הבעיה והגורמים.
טחורים, הם מצב המשפיע על חלק ניכר מהאוכלוסייה הבוגרת, הבעיה תופיעה בשלב מסוים בחייהם של רוב האנשים מעל גיל 40 ואז מתחילים לסבול מהבעיה באופן תדיר. אבל בגלל אורך החיים של העולם המערבי ותזונה לקויה החסרה בסיבים תזונתיים ובשל חוסר בפעילות גופנית ניתן למצוא טחורים גם בגילאים צעירים אפילו צעירים מאוד.
טחורים הם למעשה ורידים נפוחים בחלק התחתון של פי הטבעת ופי הטבעת, בדומה לדליות. טחורים יכולים להיות לא נוחים וכואבים, אבל הם בדרך כלל אינם מסכני חיים. הבנת הגורמים לטחורים היא חיונית למניעה וטיפול יעיל מניעתם ומניעת ההתפתחות שלהם כבעיה משמעותית.
מאמר זה מתעמק בגורמים השונים התורמים להתפתחות טחורים וכמובן המאמר אינו תחליף להתייעצות עם איש מקצוע:
- לחץ מוגבר בפי הטבעת התחתונה
הגורם העיקרי לטחורים הוא לחץ מוגבר בפי הטבעת התחתונה, המשפיע על זרימת הדם וגורם לוורידים באזור זה להתנפח. לחץ זה יכול לנבוע מ:
עצירות כרונית או שלשול: מאמץ במהלך יציאות הוא סיבה שכיחה. עצירות כרונית, שבה יש צואה קשה וקושי להוציא אותה, מובילה לעיתים קרובות למאמץ יתר. באופן דומה, שלשול ממושך יכול גם לתרום להיווצרות טחורים.
המחסור בסיבים תזונתיים בעולם המערבי, גורם לכך שהמזון מתעכל לאט מה שמוביל הלשמנה אבל גם ליצירת צואה, קשה מאוד שלא מתפנה באופן טבעי מהגוף.
מכיוון שתהליך היציאות אורך זמן, גושי הצואה מתקשים, זה תהליך טבעי של המעי הגס לספוח נוזלים חזרה אל הגוף.
הריון: משקלו של העובר הגדל יכול להפעיל לחץ על ורידי פי הטבעת. שינויים הורמונליים והגדלת נפח הדם במהלך ההריון תורמים אף הם להתפתחות טחורים. למרות שהטחורים נגרמים כתוצאה מההריון, הם חייבים להיות תחת שליטה ופיקוח על מנת למנוע את החרפת הבעיה.
השמנת יתר: משקל גוף עודף, במיוחד באזור הבטן, עלול להגביר את הלחץ בוורידי האגן. השומן הרב אינו טבעי לגוף ומכביד עליו גם באיזור הרקטום, והנה עוד סיבה להוריד באופן מידי במשקל.
- הזדקנות: ככל שאנשים מתבגרים, הרקמות התומכות בוורידים בפי הטבעת ובפי הטבעת עלולות להיחלש ולהימתח. היחלשות טבעית זו עלולה להוביל לטחורים. הסיכון עולה עבור אנשים מעל גיל 50. כמובן, שההזדקנו כשלעצמה אינה עיקר הבעיה, אלא ההמנעות מעשיית ספורט מסיבות שונות בעיקר "החיים עצמם" מה שמוביל להזנחה גופנית שאחת מתוצואתיה אלו הטחורים.
- ישיבה ממושכת: ישיבה ממושכת, במיוחד על האסלה (זמן סלולרי ארוך מידי בשירותים), עלולה להגביר את הלחץ על הוורידים בפי הטבעת ובפי הטבעת. זוהי בעיה שכיחה באורח החיים הישיבה של ימינו, שבו אנשים רבים מועסקים בעבודות הדורשות ישיבה ממושכת ליד השולחן.
- גורמים תורשתיים: גנטיקה יכולה לשחק תפקיד בהתפתחות של טחורים. אם להוריך היו טחורים, סביר להניח שגם תפתח אותם.
- הרמה כבדה: הרמה קבועה של חפצים כבדים עלולה לאמץ את ורידי פי הטבעת והפי הטבעת, ולהוביל לטחורים. זה נראה לעתים קרובות אצל אנשים עם מקצועות הדורשים עבודה פיזית.
- יחסי מין אנאליים: יחסי מין אנאליים עלולים לגרום להיווצרות טחורים חדשים או להחמיר את הקיימים עקב הלחץ והעומס המוגברים.
נסיעה ממושכת או בתנאים קשים: לא נדיר שחיילים אחרי ישיבה ממושכת בסיורים, או בשניסעות שטח אגרסיביות בג'יפים עלולים לסבול מטחורים. הקפיצות, הישיבה עם ציוד שמעמיס משקל וזמני ישיבה ארוכים – מהווים גורם שעלול לעשות נזק לשנים. - דיאטה ואורח חיים: כמו שכבר ציינו תזונה דלה בסיבים עלולה להוביל לעצירות, שבהמשך עלולה לגרום לטחורים. תזונה בריאה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים יכולה לסייע במניעת עצירות ולהפחית את הסיכון לטחורים. בנוסף, חוסר בפעילות גופנית יכול לתרום לעצירות ולהשמנה, שניהם גורמי סיכון לטחורים.
תרופות סבתא לטחורים: פתרונות מסורתיים ויעילים
הסוד הגדול ברוב תרופות הסבתא בטיפול בטחורים, הן הגישה המיידית – חייבם להתחיל לטפל מיד. אסור להזניח גם כאב קטן, טחורים הם בעיה מעגלית ככל שמזניחים כך היא מחריפה. בראש ובראשונה חשוב להבין את המנגון של הגוף.
כמו שציינו לרוב הטחורים יהיו מקושרים לצואה קשה. הבעיה היא שצואה קשה ביציאות מהגוף שורטת את "פי הטבעת", על מנת להגן על עצמו, הגוף נמנע מיציאות נוספות – כדי לאפשר זמן ריפוי, מה שמקשה את הצואה בפעמים הבאות – מה שמוביל שוב ושוב לשריטות ועומסים על פי הטבעת. אלו מחריפים את הטחורים.
ולכן כל תחושת כאב חייבת התייחסות וטיפול מיידים.
הטחורים לרוב יתחילו מפקעת קטנה של טחורים פנימיים, הזנחה תוביל לטחורים חיצוניים משמעותים שלרוב ידרשו התערבות כירורגית ופרוצידורות רפואיות מורכבות.
אמבטיות מים חמות: אחת התרופות המסורתיות המומלצות ביותר היא השרייה באמבט ישיבה חמימה. זה כולל ישיבה באמבט מים חמים המכסה את הירכיים והישבן. החום עוזר להרגיע את האזור, להפחית נפיחות ולהקל על כאבים. מומלץ לעשות זאת במשך כ-15 עד 20 דקות, מספר פעמים ביום, במיוחד לאחר יציאות.
הידרציה : שתייה מרובה של מים היא מפתח נוסף למניעה והקלה על תסמיני טחורים. הידרציה נכונה מבטיחה צואה רכה ויציאות קלות יותר שכן היא מסייעת במניעת ההתייבשות במעי הגס.
לא לעכב תנועות מעיים: עצה מסורתית אחת היא לעולם לא להחזיק ביציאות. עיכוב יכול להקשות את הצואה, להגביר את העומס במהלך יציאות, מה שעלול להחמיר טחורים. כשאתם מרגישים צורך ללכת לשירותים, פשוט לכו' גם אם זה דורש להיכנס לשירותים ציבוריים. תופעת ההמנעות רווחת לרוב אצל נשים.
דיאטה עשירה בסיבים: הרפואה וגם סבתא תמיד הדגישו את החשיבות של תזונה בריאה. צריכת תזונה עשירה בסיבים יכולה למנוע עצירות, גורם מרכזי לטחורים. מזונות עשירים בסיבים, כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים, עוזרים לשמור על יציאות קבועות ורכות. אתם יכולים להוסף גם סיבים באופן משמעותי ומפוקח – כמו אכילה של שיבולת שועל, כף של גרעיני צ'יה בבוקר, מוצרים כמו פייבר 1, או פשוט כף סובין. לא לשכוח לשתות הרבה מים בזמן האכילה, ולהספיג את המזון בנוזלים על מנת שיתנפח.
התערבות אישית: זו למעשה הפעולה החשובה ביותר שאתם חייבים לעשות. בכל כניסה לשירותים, אתם חייבים למרוח את פי הטבעת בחומר סיכוך רפואי או שמן טבעי על מנת לאפשר לגושי הצואה התקועים להחליק החוצה בקלות. במקרים של צואה ממש קשה ממש אבן, תאלצו לעשות את הדבר הבא. לנסות לשבור את החלק הקשה של הצואה, זה החלק שבולט החוצה, באמצעות אצבע, כלומר הכנסה של האצבע לפי הטבעת (אסור שיהיו ציפורניים) וממש ריסוק של החלק הקשה.
ניתן אפילו לרכוש מעין קונדומים לאצבע על מנת לבצע את הפעולה בבטיחות ובצורה היגיינית. זו אומנם פעולה מעט " מגעילה" שישנם אנשים שמסתייגים ממנה, אבל בהתערבות כזו, תעצרו את המעגל של יובש בצואה, המנעות ושריטות.
מיד בתום הטיפול יש לפעול כמו שציינו: אמבטיית מים חמים, תזונה עשירה בסיבים ולהרבות בשתיה.
הקפדה על ניקיון: חייבים לשמור על היגיינה מוגברת של האזור. רצוי לרחוץ את האיזור במים חמים בסיום כל ביקור בשירותים, או לנגב באמצעות מגבונים לחים. ישנם תוספים לשירותים שאינם יקרים המאפשרים שטיפה מהירה של האיזור. העדיפו שתיפה על שימוש בנייר טואלאט ולא משנה כמה מספרים בפרסומת שהוא רך
מריחת אלוורה: אלוורה ידועה בתכונות המרפא והמרגיעות שלה. מריחת ג'ל אלוורה טהור על האזור הפגוע יכולה לספק הקלה מצריבה, גירוד ונפיחות. ודאו שאתם משתמשים באלוורה טהורה, מכיוון שתוספים בחלק מהמוצרים עלולים להחמיר את התסמינים.
בגדים רפויים: לבישת בגדים רפויים ונושמים, במיוחד תחתונים, יכולים למנוע גירוי ולאפשר לאזור הפגוע להחלים. זה הזמן להיפטר מהסקיני ג'ינס ותחתוני ביקיני.
ספורט: אולי לה הדגשנו את זה מספיק, אבל אתם חייבם להתאמן והלפעיל את הגוף. אימונים בטן, ביצוע תרגילי סקווטים יסיעו לחזק את הבטן התחתונה ואיזור פי הטבעת וימנעו פריצת ורידים. אתם חייבים להוסיף אימונים לפחות 3-4 פעמים בשבוע.
חוקנים: אם אתם ממש סובלים מעצירויות מתמשכות, כנראה שתאלצו להסתייע בנוזל לחוקנן. תאשו את הפעולה הזו מידי פעם לפני הליכה לשירותים, הנוזלים יאפשרו לצואה לצאת בקלות יתרה ויהפכו אותה למעט יותר רכה. ברוב הפארמים יש מוצרים שמאפשרים רכישת מוצרים עבור חוקן, אנחנו לא ממליצים על עשיית חוקן ביתי בשל העובדה שיתכנו חיידקים ופרזיטים במים.
כמובן שכל העיצות ותרופות הסבתא לטחורים שרשמנו כאן, הן למטרות לימודיות ותמיד תצטרכו להתייעץ עם איש מקצוע. מבחינה רפואית ישנן משחות אנטיביוטית במרשם רופא שמסייעות להמקום להחלים באופן מהיר, אבל הן לא תחליף לשמירה והקפדה על הגוף ועצירת מעגל הצואה היבשה.
אתם מוזמנים לרשום עיצות נוספות בתגובות עבור קוראים אחרים.
מחקרים תומכים בטענות שלנו:
אנחנו משתדלים להביא לכם מידע מגובה במחקרים מדעיים עד כמה שאפשר. לרוב תרופות סבתא למחלות שונות לא נחקרות, אבל כאן מצאנו מספר מאמרים טומכים לטיפולים המידיים בטחורים:
- Hemorrhoid Disease: A Review on Treatment, Clinical Research and Patent Data
- תקציר: סקירה זו מכסה טיפולים שונים לטחורים, לרבות היעילות של קריותרפיה.
- Read more
- Home Remedies for Hemorrhoids
- תקציר: מאמר זה דן בתרופות ביתיות לטחורים, תוך הדגשת יעילותן ברוב המקרים.
- Read more
- The Evaluation and Treatment of Hemorrhoids: A Guide for the Gastroenterologist
- תקציר: מדריך זה לגסטרואנטרולוגים מתייחס למשותף של טחורים סימפטומטיים וליעילותם של טיפולים שונים.
- Read more
- Hemorrhoids and Varicose Veins: A Review of Treatment Options
- תקציר: סקירה זו דנה באפשרויות הטיפול בטחורים, כולל יעילותם בדרגות חומרה שונות.
- Read more
- Rethinking What We Know About Hemorrhoids
- תקציר: מאמר זה בוחן תרופות שונות לטחורים, כולל פרוצדורות כירורגיות ושימוש בתרופות ביתיות.
- Read more
כתיבת תגובה