קינמון, הינו תבלין ריחני המתקבל מהקליפה הפנימית של עצים השייכים לסוג Cinnamomum, זכה להערכה בזכות הארומה המפתה וטעמו המובהק במשך מאות שנים. רבים מכם צורכים אותו לרוב מעל הקפו'צינו או בעוגות וכתיבול לתה אבל גם רבים עושים חיבור מידי בין – קינמון בריאות.
מעבר ליישומים הקולינריים שלו, הקינמון מתגאה במגוון יוצא דופן של יתרונות בריאותיים שמשכו את תשומת הלב של חוקרים וחובבי בריאות כאחד. מהפוטנציאל שלו לווסת את רמות הסוכר בדם ועד לתכונותיו נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות, הקינמון הוכיח את עצמו כתוספת חשובה לתזונה מאוזנת היטב וכחשוב לבריאות. הבאנו לכם מעט דוגמאות לחשיבות צריכת קינמון ל- בריאות ובכך לזכות ביתרונות הנפלאים שלו:
* ניתן כמובן לצרוך את הקינמון כאבקה, זו שנמכרת ברוב הסופרים – אבל בצורתו הטבעית הוא אפקטיבי משמעותית.
הקינמון מווסת סוכר בדם:
אחד היתרונות הידועים ביותר של קינמון הוא הפוטנציאל שלו לווסת את רמות הסוכר בדם. מחקרים הראו כי קינמון יכול לשפר את הרגישות לאינסולין ולשפר את חילוף החומרים של הגלוקוז, מה שהופך אותו לתבלין מצוין עבור אנשים עם סוכרת או לאלו שנמצאים בסיכון לפתח את המצב. על ידי האטת קצב שחרור הגלוקוז לזרם הדם, קינמון מסייע במניעת עליות והתרסקויות דרסטיות בסוכר בדם, ומקדם רמות אנרגיה יציבות לאורך היום. לכן אם אכלתם ארוחה מלאת סוכרים ואתם רוצים לוודא שהסוכר שלכם לא ממריא בלי שליטה, נסו לסיים את הארוחה עם תה קינמון. ניתן ללעוס את קליפת הקינמון.
תחנת כוח נוגדת חמצון:
לקינמון יש תכונות נוגדות חמצון יוצאות דופן, הודות לתכולה העשירה של פוליפנולים ותרכובות ביו-אקטיביות אחרות. נוגדי חמצון ממלאים תפקיד מכריע בהגנה על הגוף מפני מתח חמצוני הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים מזיקים. על ידי נטרול הרדיקלים החופשיים הללו, הקינמון עוזר להילחם בדלקות, להפחית את הסיכון למחלות כרוניות ולתמוך בבריאות התא הכללית. תוסיפו כפית קינמון טרי ואיכותי טחון ליוגורט שלכם מידי יום.
השפעות אנטי דלקתיות:
דלקת היא תגובה טבעית של הגוף לפציעה או לזיהום, אך דלקת כרונית עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, לרבות מחלות לב, סרטן והפרעות נוירודגנרטיביות. קינמון מכיל תרכובות אנטי דלקתיות חזקות שיכולות לעזור להקל על הדלקת ולתמוך בתגובה החיסונית של הגוף. צריכה קבועה של קינמון נקשרה להפחתה בסמנים דלקתיים, מה שהופך אותו לתוספת מצוינת לתזונה אנטי דלקתית.
בריאות הלב:
שמירה על לב בריא חיונית לרווחה הכללית, וקינמון יכול לתרום לבריאות הלב וכלי הדם במספר דרכים. מחקרים מצביעים על כך שקינמון יכול לעזור בהורדת רמות הכולסטרול LDL (הרע) והטריגליצרידים תוך העלאת הכולסטרול HDL (הטוב). על ידי שיפור פרופילי השומנים, קינמון מקדם את בריאות הלב ומפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
משפר תפקוד המח:
ההשפעות המיטיבות של הקינמון מתרחבות גם לבריאות המוח. תרכובות מסוימות בקינמון, כגון קינמאלדהיד ואפיקטצ'ין, הוכיחו תכונות נוירו-פרוטקטיביות. תרכובות אלו יכולות לסייע בהגנה על תאי המוח, לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, ועלול להפחית את הסיכון להפרעות ניווניות כגון אלצהיימר ופרקינסון. יתר על כן, קינמון עשוי לשפר את הזיכרון, הקשב וביצועי המוח הכוללים.
תכונות אנטי מיקרוביאליות ואנטי פטרייתיות:
במשך מאות שנים, הקינמון שימש כתרופה טבעית למלחמה בזיהומים ולהילחם בחיידקים מזיקים. תכונותיו האנטי-מיקרוביאליות והאנטיפטרייתיות עוזרות לעכב את צמיחתם של חיידקים ופטריות, מה שהופך אותו לתבלין בעל ערך לשמירה על בריאות הפה, לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה ואפילו לשימור מזון. חשוב ללעוס את קליפת הקינמון אחרי ששתיתם אותה בתה שלכם על מנת לגרות את הריריות שבפה. הקינמון ישאיר לכם תחושה חריפה מעט.
קינמון ערכים תזונתיים
מכיוון שהקינמון הוא תבלין המשמש בדרך כלל בכמויות קטנות, כך שהערכים התזונתיים שלו עשויים להשתנות בהתאם לכמות הנצרכת. המידע התזונתי הבא מבוסס על מנה טיפוסית של 1 כפית (2.6 גרם) של קינמון טחון:
קלוריות: 6
חלבון: 0.1 גרם
שומן: 0.1 גרם
פחמימות: 2.1 גרם
סיבים: 1.4 גרם
סוכר: 0.0 גרם
קינמון הוא תבלין דל קלוריות המספק כמות קטנה של פחמימות, בעיקר בצורת סיבים תזונתיים. תכולת הסיבים בקינמון תורמת ליתרונות הפוטנציאליים שלו לוויסות רמות הסוכר בדם ולתמיכה בבריאות מערכת העיכול.
בנוסף לפרופיל המאקרו-נוטריינט שלו, הקינמון מכיל מספר ויטמינים ומינרלים חיוניים, אם כי בכמויות קטנות יחסית. אלו כוללים:
סידן: 26 מיליגרם
ברזל: 0.5 מיליגרם
מגנזיום: 2 מיליגרם
זרחן: 1 מיליגרם
אשלגן: 11 מיליגרם
ויטמין K: 0.3 מיקרוגרם
בעוד שכמויות הרכיבים התזונתיים הללו בקינמון עשויות להיות צנועות, הם עדיין תורמים לצריכת הרכיבים התזונתיים הכוללת, במיוחד כאשר הם נצרכים באופן קבוע כחלק מתזונה מגוונת.
חשוב לציין כי הערכים התזונתיים של הקינמון עשויים להשתנות מעט בהתאם לסוג ולמותג הספציפיים של הקינמון, כמו גם לשיטת העיבוד. בנוסף, הערכים התזונתיים שהוזכרו לעיל הם עבור קינמון טחון, בניגוד למקלות קינמון או צורות אחרות של קינמון.
בקיצור, הסירו דאגה מליבכם – השפעת הקינמון על התפריט היומי היא זניחה.
שילוב קינמון בתזונה שלכם:
כדי לקצור את היתרונות של הקינמון, ניתן לשלב אותו בקלות בתזונה היומית שלך. פזרו קינמון על שיבולת השועל של הבוקר, הוסיפו אותה לקפה או לתה, ערבבו אותה לשייקים, או השתמשו בה כתבלין בעל טעם במוצרי מאפה ובתבשילים מלוחים. עם זאת, חשוב לציין כי בעוד שקינמון הוא בטוח בדרך כלל, צריכה מופרזת עלולה להוביל לבעיות בריאותיות, במיוחד עבור אלו הנוטלים תרופות מסוימות או עם מצבים רפאויים שונים. תמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני ביצוע שינויים משמעותיים בתזונה שלך.
הפופולריות של הקינמון כתבלין קולינרי ראויה, שכן הוא מציע מגוון רחב של יתרונות בריאותיים. מסיוע בוויסות הסוכר בדם וקידום בריאות הלב ועד לחיזוק תפקוד המוח ומתן תכונות אנטי-מיקרוביאליות. אתם חייבים לתבל את המזון שלכם עם מעט קינמון.
כתיבת תגובה