בשנים האחרונות החיים הפכו ללוחצים יותר ויותר. "קוצר הנשימה" היא תופעה שכיחה בקרב אנשים רבים, והיא גורמת ללא מעט אנשים ויכוחים, כעסים או לחצים.
האם יש משהו שניתן לעשות כדי להרגע? כיצד ניתן לשלוט בכעס כשאנו מוטרדים ללא הרף מדברים הנעשים בניגוד לרצוננו?
התשובה היא שיש מספר פעולות שניתן לבצע כדי לנטרל מצבים הנובעים מכעס ותסכול. ישנן דרכים חכמות ויעילות לשליטה במצבי כעס, 6 מהן מפורטות בכתבה הנוכחית. אחרי שתקראו את הטיפים הללו, תצליחו להשאר בשלווה וברוגע, גם כשכולם מסביבכם עצבניים וכעוסים.
1. עצרו את כל מה שאתם עושים
ברגע שתפעלו בדרך הזו תוכלו להשאר רגועים.
2. רחמו על הסובבים אתכם
במהלך חיינו העמוסים והטרודים עד מאוד, לא מן הנמנע שדעתנו תהיה מוסחת מכל דבר. בה בעת, אנו מאבדים את היכולת לראות את מצוקתו של האחר, סבלו של הזולת נדחק לשוליים ואנו הופכים לאנוכיים יותר ויותר.
כאשר נראה את זולתנו ונזהה את המצוקה שלו, נוכל לפתח כלפיו רגשות חמלה. אם נשים את עצמנו בנעליו של זולתנו, ונבין מה יעשה לאדם השני טוב ומה ישמח אותו, נאפשר לו להשתחרר מהלחצים בהם הוא מצוי. ואיך אנחנו עוזרים לעצמנו?
פשוט. אם נעזור לאנשים רבים להרגע ולארגן את חייהם מחדש, ניצור סביבנו סביבה רגועה מלאת שלווה שתפחית כעסים ותעזור לכולם להתמודד טוב יותר עם אתגרים.
3. היו סובלניים כלפי הזולת
יש ללמוד לכבד את דעותיהם של אנשים אחרים, גם כאשר הן לא עולות עם דעותינו שלנו. גם אם אנו לא מסכימים עם אנשים אחרים לגבי דברים מסוימים, זה בסדר להתווכח, רק שימו לב לדבר בצורה מכובדת ולהשאר רגועים.
אם אתם חשים שהוויכוח התפרץ יתר על המידה ויצא מכלל שליטה, זה הזמן ליישם את סעיף 1. עצרו את הכל, נשמו עמוק ונסו מאוד לא להתפרץ.
יחד עם הכל, כדאי שתזכרו שאם לכל בני האדם בעולם היתה אותה דעה, העולם היה וודאי משעמם עד מאוד, ועובדה זו בטוח תעלה חיוך על פניכם ותעזור לכם לקבל את השונה מכם.
4. דברו פחות ושתקו יותר
אם אתם נתקלים בוויכוח שמתחיל להתלהט ללא סיבה, הדרך הטובה ביותר לעצור את הויכוח באיבו היא פשוט… לשתוק. נכון שלפעמים זה מאוד קשה, אבל הפעולה הזו מסייעת לשני הצדדים.
אתם מרוויחים זמן לחשוב, והצד השני נרגע גם הוא ומבין שאתם לא רוצים להגרר לויכוח.
אם יוצא לכם להתווכח בקולי קולות עם בן/בת הזוג מדי פעם, ואתם רוצים להמנע מויכוח משולהב וקולני, זכרו ששתיקה אחת ברגע של כעס יכולה להציל אתכם ממאה רגעים של חרטה. כשאתם שותקים, הכוח אצלכם (ולא אצל הצד השני כפי שמקובל לחשוב).
5. השתמשו בדרכים בריאות להתמודדות
* נהלו יומן או שתפו חבר קרוב במחשבותיכם
* צאו לטיול במרחב ובאוויר הפתוח- ככל שתחשפו לאוויר הפתוח, כך יטב לכם
* בצעו עיסוי עצמי- הניחו את שתי האצבעות שלכם באזור "העין השלישית" ומשכו בעדינות את המצח עם האצבעות עד לאיזור הרקות.
זכרו תמיד כי הרגלי התמודדות בריאים יותר, יהפכו אתכם מאנשים עצבניים ולחוצים, לאנשים שלווים ונוחים יותר לבריות.
אל תסחבו הכל על הגב שלכם
שבכל זאת אנו חווים עלבון או מקבלים ביקורת אישית, ננסה לא להתייחס.
אם קשה לנו לעשות זאת, נזכור כשאנו לוקחים ללב פגיעות של אחרים אנו הראשונים שנענשים מכך. כאב הלב ועוגמת הנפש לא שווים את זה.
לכן, השתדלו לא לקחת ללב את הדברים שנאמרו לכם, וזכרו שלא משנה מה יקרה לכם, אתם תמיד יכולים לבחור כיצד להגיב.
כתיבת תגובה