כל זוג שנשוי שנה או אפילו 20 שנים, נתקל בקונפליקטים או במחלוקות. ברוב המקרים לא מדובר במשברים של ממש, אלא בריבים קטנים.
ברגעי משבר אמיתיים מול בן הזוג אנו עשויים למצוא את עצמנו המומים, מאוכזבים ולעיתים לא להחליט נכון בנוגע לבעיות עתידיות.
ההחלטה אודות ההתנהלות הנכונה בזמן משברים היא לא החלטה קלה, גם עבור בעל מקצוע, אולם קיימות כמה שאלות חשובות שכדאי להעלות דווקא ברגעים הללו. התשובות לשאלות האלו, אם הן נענות בכנות, יכולות למנוע הרבה טעויות בהמשך הדרך.
1. מה גרם לנו להתאהב מלכתחילה?
זוגות רבים שוכחים את הסיבה האמיתית לשמה יצרו את הזוגיות החדשה. פרופסור קארל פילמר, מומחה ליחסים בין אישיים מאוניברסיטת קורנל בארצות הברית, ראיין מספר זוגות והבין שמה שנמצא בבסיס של זוגיות מוצלחת היא שבני הזוג מקפידים לזכור ולהזכיר לעצמכם כל פעם מחדש מה גרם להם להתאהב בבני הזוג. המחשבה על הדברים האלו, גם בעת משבר, יכולה להעלות אצלכם את הרצון להמשיך במערכת היחסים.

2. האם אנו באמת שולטים בדברים שאנו לא אוהבים בצד השני?
3. למה לא פנינו לייעוץ עד עכשיו?
למרות שמשבר זוגי הוא תופעה קשה ולא נעימה, רבים הזוגות שנמנעים מפניה לייעוץ זוגי.
מדוע זה קורה? יכולות להיות לכך כמה סיבות, כשהעיקרית שבהן היא הבושה, ה"אגו" שאנחנו זקוקים לייעוץ ואיננו מסתדרים.
לפני שמגיעים להחלטות שקשה לחזור מהן, מומלץ לפנות לייעוץ זוגי כדי לעשות סדר בראש וליישר את ההדורים מול בן הזוג.
4. האם אני באמת מבין את ההשלכות של גירושין?
חשוב לזכור, שבחירה במסלול של גירושין היא מהלך כמעט בלתי הפיך. ברגע שאחד הצדדים מכריז על רצונו לפרק את החבילה, מאתגר מאוד לשקם את הנישואין גם במידה ויהיה צורך כזה בהמשך.
לכן, יש להצהיר על גירושין רב במצב בו ישבתם וחשבתם על כך לעומק והבשלתם עם ההחלטה, לא כתוצר של מצבי מריבה או כעס חולף.
אם אתם עדיין מתלבטים, בישראל קיימות מספר חלופות דוגמת הסכם שלום בית שיכול לסייע לכם לשקם את הקשר, ללא חשש מפני אובדן הזכויות במקרה של גירושין.
5. איך ארגיש אם השנים הבאות בחיי יראו כמו השנים האחרונות עם בן הזוג?
אף אדם לא מעוניין לצאת מחיי הנישואין בתחושת חרטה המתגברת מיום ליום. לכן, תוכלו לבצע תרגיל פשוט וחכם- דמיינו שבן הזוג שלכם נפרד מכם. כיצד יראו חמש השנים מיום קבלת הגט? מה יראה בדיוק כמו עכשיו, ומה ישתנה? האם תחושו הקלה או חרטה גוברת והולכת?
מענה על שאלות אלה, יעניק לכם פרופורציות בנוגע לצעד שאתם רוצים לבצע.

6. אם תחליטו להתרגש, האם תצליחו לשמור על אורח החיים שלכם?
שאלה נוספת שרוב הזוגות הנשואים כלל לא נותנים עליה את הדעת, היא האם תצליחו לשמור, כל אחד מכם בנפרד, אל אורח החיים שלכם?
רק מעטים מהזוגות מצליחים לשמור על אורח החיים שהיה להם קודם, זאת כיוון שכל אחד מכם צריך לנהל משק בית משלו, וללא בן הזוג זה עלול להיות מסובך.
למרות שבמקרים רבים גירושין הן כורח המציאות, חשוב מאוד להיות מודעים למחיר הכספי שלעיתים עשוי להיות כבד מאוד. חשבו על ההוצאות העתידיות, על הדאגה לילדים (אם ישנם) ובדקו האם אתם באמת מסוגלים לעשות את הצעד הזה.
7. כיצד אשלם את ההוצאות בתהליך?
זכרו שבכל הליך של גירושין, יש צד פיננסי. בדקו שאתם מצליחים לשמור על זכויותיכם, במצב בו אתם חולקים חשבון משותף עם בן או בת הזוג.
בדקו שיש לכם די כסף בצד כדי לשלם לעו"ד או להוצאות נוספות שאינן תלויות בכם. במקביל, נסו להשיג מידע על חובות משותפים שצברתם במהלך שנות נישואיכם.
האם אתם מסוגלים לשלם את ההוצאות?
8. האם אוכל להתמודד עם התקופה לאחר הגירושין בלי להרגיש כמו קורבן?
מרגישים כמו קורבן לפעמים?
אחרי הגירושין תופעה זו עשויה להתעצם מאוד. שלל תחושות קשות המלוות את המשבר בו נתקלתם, עשוי לגרום לכם לחוש מרירות וטינה כלפי בן הזוג. כל אלו מאטים מאוד את תהליך ההתמודדות עם המשבר, ומקשים עליכם לפתור אותו על הצד הטוב ביותר. חשוב מאוד לזכור ולהזכיר לעצמכם, שגם אם דבר לא הסתדרו היטב ביניכם, זה לא הופך אתכם לקורבן אלא לאנשים חזקים ומלאי עוצמה.