רכיבים:
בשביל הסלט:
1 כוס קינואה מבושלת
1 כוס אדממה קלוף, מבושל
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 מלפפון, חתוך לקוביות
1 גזר, מגורר
1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים (לא חובה)
לרוטב הדרים:
2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיץ ליים סחוט טרי
2 כפות שמן זית
1 כף דבש או סירופ מייפל
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת, האדממה המבושלת, הפלפל האדום חתוך לקוביות, המלפפון חתוך לקוביות, הגזר המגורר, הכוסברה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ.
בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, מיץ הליים, שמן זית, דבש או סירופ מייפל, ג'ינג'ר מגורר, מלח ופלפל להכנת רוטב הדרים.
יוצקים את רוטב ההדרים על תערובת הקינואה והאדמה. לזרוק בעדינות עד שהכל מצופה אחיד.
מניחים את הסלט להשריה במקרר כ-30 דקות לפני ההגשה על מנת לאפשר לטעמים להתמזג.
לפני ההגשה, מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים הקצוצים (אם משתמשים) לתוספת קראנצ'יות וטעם.
מגישים את סלט אדמה וקינואה צונן כתוספת מרעננת ומזינה או ארוחה קלה בפני עצמה.
הסלט התוסס והטעים הזה לא רק עמוס בטוב של אדממה, אלא גם מספק שילוב מזין של ירקות, קינואה ורוטב הדרים חריף. תיהנו מהמנה הבריאה הזו כארוחת צהריים משביעה או כתוספת למנה העיקרית האהובה עליכם.
.
כתיבת תגובה