אלן יורגנסן
אלן יורגנסן היא בלוגרית, תומכת בהנגשת מידע מדעי ועורכת דין במדעים עוזרת לדמוקרטיזציה של הביולוגיה והנגשת המידע לכלל האוכלוסיות – מה שהופך את התחום הביולוגי לפחות תחום של מדענים וחברות ענק של פארמה ויותר למיזם נגיש לכל מי שרוצה חוויה מדעית מעשית.
בשנת 2009, לאחר שנים רבות של עבודה כביולוגית מולקולרית בתעשיית הביוטק, יחד עם עמית TED אוליבר מדוודיק, ייסדה יורגנסן את Genspace, מעבדה קהילתית ללא מטרות רווח המוקדשת לקידום מדע בקרב אזרחים והנגשת הביוטכנולוגיה לחובבי מדע. המטרה של ביוהאקרים ומעבדות חברתיות היא לאפשר למגוון רחב של מוחות, לחוות דעה ורעיונות בתחום הביולוגיה למרות שאין להם ידע מדעי ביולוגי (כולנו זוכרים כמה זה משעמם.
למרות הביקורת כלפיה על כך שיש להשאיר את המחקר הביולוגי למומחים, המעבדה הקהילתית בברוקלין ממשיכה לשגשג, ומספקת הסברה חינוכית, אירועי תרבות ופלטפורמה לחדשנות מדעית ברמת הבסיס. במעבדה, מדענים חובבים ומקצועיים עורכים מחקר עטור פרסים על פרויקטים מגוונים כמו זיהוי חיידקים שחיים באטמוספרה של כדור הארץ ו DNA של צמחים, כדי להבחין בין מינים שנראים דומים אך עשויים שלא להיות קשורים זה לזה. מבחינה אבולוציונית. מגזין Fast Company בחר ב-Genspace לאחת מ-10 החברות החדשניות המובילות בעולם בתחום החינוך.
מה זה ביו האקינג?
Biohacking מתייחס לשימוש במדע ביולוגי על מנת לשפר תהליכים גופניים. באמצעוחת טכנולוגיה וניסוי עצמי חוקרים על מנת לייעל ולשפר היבטים שונים של הביולוגיה והביצועים האנושיים. זה כרוך בנטילת תפקיד משמעותי, מחוייבות ומסירות עד אין קץ והבנה בתהליכים ביולוגיים של האדם על מנת לשפר את הרווחה הפיזית והנפשית. המונח "ביו-האקינג" מקיף מגוון רחב של פעילויות וגישות, כולל תזונה, פעילות גופנית, אופטימיזציה של שינה, תוספי תזונה, שיטות מיינדפולנס, ואפילו שימוש בטכנולוגיות מתפתחות כמו מכשירים לבישים או בדיקות גנטיות. המטרה של ביו-האקינג היא לייעל את הביולוגיה האנושית, לשפר את הבריאות הכללית ולשפר את הביצועים בתחומים שונים.
ביוהאקרים מאמצים לעתים קרובות גישה מבוססות נתונים, אוספים ומנתחים מידע על גופם באמצעות טכניקות ניטור עצמי. זה יכול לכלול מדדי מעקב כמו דופק, דפוסי שינה, רמות גלוקוז בדם, או אפילו נתונים גנטיים. על ידי איסוף נקודות נתונים אלו, אנשים יכולים לקבל תובנות לגבי הפיזיולוגיה שלהם ולקבל החלטות מושכלות לגבי התערבויות והתאמות באורח החיים.
כיוןם ניתן לעשות זאת בקלות באמצעות מדבקות למדידת סוכר בדם, שעונים חכמים מעולים וכן באמצעות בדיקות משלימות שניתן לרכוש ממעבדות שונות.
תחום פופולרי אחד של ביו-האקינג הוא אופטימיזציה תזונתית – כלומר בניית דיאטה, תפריט משפור. ביוהאקרים עשויים להתנסות בגישות תזונתיות שונות, כגון דיאטות קטוגניות, צום לסירוגין או תוכניות תזונה מותאמות אישית המבוססות על נתונים גנטיים, כדי למצוא מה עובד הכי טוב עבור גופם. הם עשויים גם לשלב תוספי מזון או נוטרופיים (חומרים משפרים קוגניטיביים) כדי לתמוך בתפקוד המוח וברווחה הכללית.
כושר גופני ואופטימיזציה של פעילות גופנית הם מוקדים נפוצים נוספים של ביו-האקינג. אנשים מסוימים עשויים לאמץ משטרי אימון ספציפיים, כגון אימון אינטרוולים בעצימות גבוהה (HIIT) או אימוני התנגדות, כדי לשפר את הכוח, הסיבולת והרכב הגוף. אחרים עשויים להשתמש במכשירים לבישים או באפליקציות מעקב כדי לעקוב אחר מדדי ביצועים ולבצע התאמות בהתאם.
ביוהאקרים גם מכירים בחשיבותה של רווחה נפשית ולעיתים קרובות חוקרים שיטות כמו מדיטציה, מיינדפולנס או טכניקות להפחתת מתחים כדי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, להפחית את רמות הלחץ ולשפר את החוסן הנפשי הכללי.
חשוב לציין שבעוד ש-biohacking מציע יתרונות פוטנציאליים, יש לגשת אליו בזהירות ובאחריות. יש לערוך ניסויים עם מחקר יסודי ותחת הדרכה של אנשי מקצוע בתחום הבריאות כדי להבטיח בטיחות ויעילות. מה שעובד עבור אדם אחד עשוי שלא לעבוד עבור אדם אחר, ויש לקחת בחשבון שינויים אינדיבידואליים בגנטיקה, במצב בריאותי וגורמי חיים.
בסך הכל, biohacking מייצג גישה אינדיבידואלית ופרואקטיבית לאופטימיזציה של בריאות וביצועים. על ידי מינוף ידע מדעי, טכנולוגיות מתקדמות וניסויים אישיים, ביוהאקרים שואפים לנצל את מלוא הפוטנציאל שלהם ולהשיג רווחה מיטבית.
כתיבת תגובה