התלונות על מערכת הרפואה הציבורית גוברות במיוחד כשמדובר בטיפול בילד הקטן והחולה שלכם.
לקחתם חופש מהעבודה, המתנתם עם הילד בתור הארוך (לא משנה שקבעתם תור לשעה מסוימת שהיא טנטטיבית בלבד),
ועד שהוא כבר מקבל אתכם הוא זריז, הוא מדבר ב"דוקטורית" ובקושי מתייחס או לא מאבחן נכונה לתחושתכם. האם גם אתם תמיד יוצאים מבולבלים עם רשימת שאלות שלא נענתה בחדר הבדיקה? 5 סודות מנקודת המחשבה של רופא הילדים, יעזרו לכם להבין טוב יותר איך להתנהל מולו ולשפר את השירות והטיפול בילד שלכם.
כך תדאגו שהחיסון פחות יכאב לילד
מערכת הבריאות צפופה ועמוסה… את החיסון שהילד צריך לקבל לרוב עושים לו במרפאת ילדים עמוסה באחיות ובילדים אחרים, ואם לא תבקשו חומר לאלחוש באזור ההזרקה – לא תקבלו. חומר כזה עשוי להפחית באופן משמעותי את הכאב. באסרטיביות אלגנטית, עם חיוך נעים, בקשו מצוות האחיות שיוציאו מהמגירה את תרסיס הפלא המקרר או המשחה המאלחשת. ובכללי – קחו את זה ככלל אצבע – תמיד כדאי לברר לפני שבאים לטיפול, בגוגל או בקבוצות ברשתות החברתיות, מה כדאי לנסות לבקש מהצוות הרפואי שהוא אינו מציע על דעת עצמו בעיקר מפאת חוסר זמן לחשוב על הצרכים של כל חולה וחולה, צעיר כמבוגר.
שני הילדים חולים? אל תנסו קומבינת 1+1
אין לכם מושג כמה רופאי ילדים שונאים שאתם עושים את הדבר הזה: יש לכם שני ילדים חולים, לא בהכרח עם אותם תסמינים, ואתם מבקשים על הדרך שהרופא יבדוק כבר את שניהם, למרות שהתור תואם רק בשביל אחד מהם. גם אם הרופא יסכים לבדיקת ילד נוסף, הוא לא יעשה זאת בחפץ לב והיחסים אתו עלולים להיפגע. מומלץ מלכתחילה לקבוע שני תורים עוקבים עבור שני הילדים וכך כל אחד מהם יקבל את מלוא הסבלנות מצד הרופא. מה גם שכך לא תביאו להארכת התור הארוך ממילא שמשתרך בחדר ההמתנה
תעשו שיעורי בית לפני הביקור
הרופאים לא עושים את עצמם עסוקים – הם באמת קורסים, יש להם בקושי 10 דקות כדי לבדוק כל מטופל, לא משנה בן כמה הוא. בואו לביקור מפוקסים עם רשימת השאלות החשובות ביותר שאתם רוצים לשאול את הרופא, או רשמו לכם כמה נקודות שתוכלו להעלות. שיעורי בית כאלה עשויים לפתור את הבעיה הרפואית בצורה מיטבית וגם לעזור לכם להבין טוב יותר את הסברי הרופא.
לא לחשוש להתחיל לטפל בילד לפני הביקור
האם גם אתם נמנים עם ההורים שחוששים שאם הם יתנו לילד כדור להורדת חום או כדור להקלת כאבי בטן טרם הביקור אצל הרופא, והילד יחוש טוב יותר, אז כשתגיעו לרופא הוא לא יאמין לתיאור התסמינים כי הם לא ייראו לעין? אם הילד קודח מחום, האף שלו סתום, הליחה מציפה את גרונו – ויש לכם בבית תרופה ללא מרשם שיכולה להקל – תנו לו, אל תיכנסו למקומות הלא נכונים. כאשר יגיע מועד הביקור אצל הרופא, הסבירו לו מה התסמינים לצד מה התרופות שנתתם בדיוק. כך הרופא יוכל לאבחן בצורה מדויקת ללא מחסור במידע.
אל תדברו בשם הילד – יש לו פה משלולהורים יש נטייה להביע את הפחדים שלהם, אבל הם לא לוקחים בחשבון שכך הם מבהילים את הילדים ומקשים על הרופא לטפל בהם. אם תגידו לרופא, למשל, שהילד לא אוהב להוציא לשון, כשיהיה צורך במשטח גרון, הילד יירתע ועשוי לא לשתף פעולה בבדיקה ולהקשות על הרופא שהמקצוע שלו בין כה מאתגר במיוחד. חשוב שתהיו הורים רגועים, חיוביים ושתתנו לילד לשתף את הרופא בעצמו בתחושותיו
כתיבת תגובה