נדודי שינה: אם אתם קוראים את הכתבה הזו ב 3 לפנות בוקר , כנראה שאתם במקום הנכון!
המצב מוכר – במקום לישון שנת ישרים אתם מתעוררים ולא מצליחים להירדם למרות כל המאמצים שלכם. נדודי שינה בלשון העם. יקיצות כאלו במשך הלילה מטרידות אנשים רבים וגורמות להם לישון שינה לא איכותית שמשפיעה על מצב הרוח שלהם וגם על תפקודם הגופני ביום שלמחרת.
כידוע, שינה טובה ורציפה היא דבר חשוב במיוחד עבור בריאותנו,
הכירו את 4 הסיבות ליקיצות הליליות ולנדודי השינה הללו וגם את הדרכים שבעזרתן ניתן למנוע אותן.
סיבה מספר 1 לנדודי שינה- גיחות לשירותים
בעוד שיש אנשים שקמים לשירותים פעם אחת בלילה, יש כאלו שצריכים לעשות זאת 3-4 פעמים בכל לילה מחדש. לאחר שקמים לשירותים ומתפנים, קשה לחזור לשינה עמוקה ואנו עלולים לקום עייפים בצורה נוראית.
מה ניתן לעשות? כדי להחזיר את הגוף לאיזון ולגרום לו לאגור מעט נוזלים במקום להוציא אותם מספר פעמים במהלך הלילה, ההמלצה היא לשתות כוס קטנה של מים עם קמצוץ מלח ים לא מעובד שתמיסו לתוכה. המלח הלא מעובד גורם למים להיכנס לתאים בגופנו ולשמור אותם בתוכו במקום להוציא אותם החוצה..
סיבה מספר 2 לנדודי שינה- התחממות יתר
לפי האגודה הלאומית לשינה (NSF), כאשר גופנו או החדר בו אנו ישנים מתחמם יתר על המידה, השינה שלנו מופרעת ואנו מתעוררים באופן תדיר במהלך הלילה. כאשר הגוף חש חוסר נוחות בשל החום, הוא מאותת לגופכם להתעורר כדי לנוע ולהתקרר מעט, מה שמסביר את היקיצה המיותרת באמצע הלילה.
מה ניתן לעשות? על מנת למנוע התחממות יתר של הגוף שלכם, מומלץ לשמור על טמפרטורה של 18-20 מעלות בחדר השינה שלכם.
סיבה מספר 3 לנדודי שינה- שתיית אלכוהול
למשך זמן רב, סברו כי שתיית אלכוהול לפני הכניסה למיטה תורמת לשינה ערבה, אך כיום ידוע שזה כלל לא נכון. כאשר אתם צורכים אלכוהול לפני השינה, יש לו בהתחלה השפעה מרגיעה ומרדימה על גופכם, אך לאחר מספר שעות בהן האלכוהול מתעכל בגופכם, נוצר אפקט שמפריע לכם לישון שינה עמוקה. כתוצאה מכך, אנשים ששותים לפני השינה מקיצים במהלך הלילה ומתקשים לחזור לישון, או סובלים מנדודי שינה חוזרים.
מה ניתן לעשות? הרי זה פשוט, למעט בשתיית משקאות כאלו מספר שעות לפני השינה.
סיבה מספר 4 לנדודי שינה-לחץ ומתחים
לחץ משפיע על מגוון תחומים בריאותיים, כולל השינה, והוא עלול לגרום לכם להתעורר באופן תדיר כשאתם אפופים במחשבות מטרידות. המחלה המודרנית הזו פוגעת בכל אחד מאתנו, ולכן אין זה פלא שכשליש מהאנשים כיום חווים בעיות שינה שכאלו על בסיס לילי.
מה ניתן לעשות?
כדי להוריד לחץ נפשי, תוכלו לאמץ מספר הרגלים בריאים שישפיעו על גופכם ובכך גם על התודעה והחשיבה שלכם. מדיטציה ויוגה מהווים שני פתרונות מעולים לבעיות שינה שנגרמות בשל לחץ מכיוון שהם עוזרים להתמקד בנשימות והסדרת קצב הלב במקום במחשבות שליליות. גם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול לעזור לכם להיפטר מלחץ מיותר בחייכם ובכך לסייע לכם לישון בצורה טובה יותר ובלי לקום בכל רגע בגלל מחשבות טורדניות.
כתיבת תגובה