שקשוקה הוא המזון הלאומי של מביני העיניין הישראלים. אם פלאפל הוא המתכון הישראלי האולטימטיבי, הרי שהשקשוקה שייכת למבינים באוכל הישראלי. גברים ומילואימניקים וכן כולם מכירים מתכון לשקשוקה… סליחה, כולם חושבים שהם יודעים להכין שקשוקה או חושבים שהם מכירים מתכון לשקשוקה אבל בפועל אצל הרוב המתכון הוא רק דומה לדבר האמיתי אבל זהו.
סוד הגדול ל – מתכון לשקשוקה חריפה אמיתית וטעימה נעוץ בכמה אלמנטים פשוטים וחשובים.
המדריך המלא להכנת שקשוקה חריפה מושלמת
הראשון הוא כמובן טריות המוצרים ואיכותם, בכל פעם נזכיר את זה, כי השמועה אומרת שניתן לרכוש את העגבניות הרקובות אצל הירקן בכדי להכין שקשוקה טובה.
האמת היא ששקשוקה טובה מתבססת על עגבניות בשלות בשיא בשלותן, מתוקות וטעימות רצוי כאלו המכילות המון נוזלים ולא מהסוגים היבשים, אבל בהחלט לא משתמשים בעגבניות רקובות.
נכון לשנת 2019 התחילו למכור בישראל קופסאות של רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות של חברות בינלאומיות. אני מוצא שניתן לעשות שקשוקה מעולה באמצאות המוצרים של חברת MUTTI. המוצרים של החברה הזו הם פשוט תענוג למכיני השקשוקות וחובבי פיצה כי הרסק והעגבניות המרוסקות בטעם נפלא ואיכות מעולה. כלומר כל מה שסלדנו ממנו בנושא של רסק עגבניות לא חל על מוצרי החברה הזו. יש מוצרים שונים דומים וחלקם רוכבים על גל ההצלחה של MUTTI אבל מניסיון אישי, אין מה להשוות. אז כן, אני מרשה לכם להכין שקשוקה עם עגבניות מרוסקות מקופסא בהנחה שהן MUTTI.
האלמנט השני החשוב במתכון השקושקה הוא פשטות הכנת הרוטב לשקשוקה – וכאן המשפט "כל המוסיף גורע" חשוב. משום מה בכל מני בתי קפה של רשתות מכינים מיני שקשוקות עם אין ספור תוספות לרוב כדי לחפות על טעם קלוקל וחוסר ידע. מתכון לשקשוקה כאן הוא פשוט קל וטעים. מניח שאם השקשוקה תצליח לכם פשוט תפסיקו לאכול בחוץ. במילים מדוייקות – אל תוסיפו בצל (אני יודע שיש מלחמה בין חסידי הרוטב לשקשוקה עם בצל לבין המתנגדים) אני סולד מבצל בשקשוקה אבל בכל מקום אחר הבצל מתקבל בברכה.
והאלמנט השלישי שהוא חשוב לא פחות – שקשוקה אוכלים עם לחם טעים ומשמין, רצוי לחם אחיד או חלה, לחם שלם לא פרוס. הטעם של השקשוקה חייב להיספג אל תוך הלחם הטרי. אל תוותרו על לחם לבן (כן זה פשע נגד הדיאטה אני יודע) אבל מעטים הדברים בעולם שטעמת משתווה ללחם טרי מחומם הסופג רוטב של שקשוקה.
מצרכים הדרושים להכנת שקשוקה חריפה:
2 ביצים
3-4 עגבניות בשלות
פלפל אדום
שן שום
פפריקה אדומה
מלח
פלפל
שמן
רסק עגבניות 200 גרם – לא חובה – כן יש מלא מתנגדים לתוספת הזו – לפעמים העגבניות פשוט לא טובות וצריך לחזק את הטעם. כאמור אם כבר רסק אז של MUTTI – למרות שהם צריכים, החברה הזו לא שילמה לנו שקל על ההמלצה 🙂
רמת ביצוע: מתכון לשקשוקה קל לביצוע
אופן ההכנה – מתכון לשקשוקה חריפה :
כאן המקום להזכיר לכם שוב, מתכון קל לשקשוקה מיועד לרעבים חסרי זמן שלא מוכנים להתפשר על אוכל מצויין. במחבת מחמים מעט שמן זית, חורצים פס בפלפל החריף ומטגנים קלות אם אתם משתמשים ברסק עגבניות זה הזמן לשפוך את תוכן הקופסא אל המחבת ו"לפתוח" את רסק העגבניות בשמן החם – כלומר לשים את תוכן חבילת רסק העגבניות על המחבת ולערבב אותו במהירות על המחבת ולהנמיך את האש.
את העגבניות יש לקצוץ דק ולשמור את הנוזלים שלהן (אם לא בא לכם לעבוד תפתחו קופסת עגבניות מרוסקות של MUTTI במקום עגבניות טריות) – יש לשפוך העגבניות למחבת רגע לפני שהפלפל נשרף ורסק מתחיל להריח היטב בחדר. בשלב זה אפשר להוסיף את השום, המלח ומעט מים בכל פעם – להרתיח את תוכן המחבת, לכסות במכסה ולהמתין. המהדרין ממתינים לפחות 40 דקות, הרעבים סוגרים עיניין אחרי 20 דקות קחו בחשבון שיהיה הבדל בטעם.
בשלב זה אפשר להוציא חלק מהרוטב של השקשוקה ולשים על הצלחות או שפשוט לשבור את הביצים אל תוך הרוטב ולהמשיך לבשל עם מכסה עוד כרבע שעה. להגיש חם עם הלחם שהשחמתם מראש.
ניתן לתבל את השקשוקה עם עם מרגז איכותי. כאן אני מבקש – אל תקנו מרגז מוכן בסופר. לכו אל הקצב שמכין כזה ותיקנו ממנו מרגש שהוא מכין. כיוון שמרגז עשוי מבשר טחון המחיר של מרגז איכותי הוא לא יקר. ההבדל בטעם הוא עצום, כמובן שתוספת מרגז בשקשוקה מוספיה לו סמיכות ועומק לטעם. כדי להינות מהמרגז יש לטגן אותו יחד עם הפלפל בהתחלה, ולבשל את הרוטב עוד כ 20 דקות נוספות בחום נמוך וזאת כדי לשלב את הטעמים יחד עם השקשוקה. תוספת מרגז מיועדת לחובבי הז'אנר, הטעם לעיתים יכול להתפס כחזק מידי ברוטב.
*** וכן – אין בצל במתכון לשקשוקה! לא שמים בצל בשקשוקה, פשוט לא 🙂
בתאבון!
אם יש לכם הערות תובנות – תוספות (חוץ מלהוסיך בצל) אתם מוזמנים להגיב. אם יצאה לכם שקשוקה מושלמת שתפו את המתכון עם חברים שלכם.
מתכון מצויין, אני חובב שקשוקות ובאמת כמו שכתבתם אלו שמוכרים בבתי הקפה הן ממש לא טעימות. עשיתי את השקשוקה לפי המתכון שלכם ויצא מוצלח במיוחד