הפעם היחידה בה אנו מתרגשים לראות אדם הולך הוא כשתינוק פוסע את צעדיו הראשונים באזור גיל שנה. לאחר מכן, אנחנו לא תופסים את ההליכה כמשהו רציני, ומתייחסים אליה פחות או יותר כמובנת מאליה.
עם זאת, חשוב לזכור שהליכה היא הפעילות הגופנית האולטימטיבית לגוף האדם, שכן היא מפעילה את כל מערכות הגוף בצורה נכונה ללא חשש לנזק, ומתאימה לכל גיל ולכל מצב בריאותי.
מחקר פורץ דרך של צוות חוקרים מאוניברסיטת סארלנד בגרמניה מצא שהליכה יומית של 30 דקות כל יום, עשויה להוסיף לכם 7 שנות חיים!
מה כל כך טוב בהליכה יומית?
הליכה יומית לא דורשת מאיתנו להקריב את כספנו ולעשות מנוי לחדר כושר, היא לא דורשת מאיתנו גם לגור בקרבת פארק עם מסלול הליכה מסודר. ניתן לפגוש את ההליכה פעמים רבות במהלך היום, ופשוט לוותר על ההגה.
לא חייבים ללכת ברצף 30 דקות, ניתן לחלק את ההליכה גם ל-10 דקות בכל פעם- לפי החוקרים היא עדיין תהיה אפקטיבית!
כלומר, ניתן להגיע לעבודה ברגל, ללכת לסופר השכונתי או לחזור עם הילדים מבית הספר ברגל ולא ברכב, וכך להרוויח עוד כמה שנות חיים. כמובן שעדיף לכם להשקיע בזה יום יום, אך אם הלו"ז שלכם צפוף ולא מאפשר הליכה יומיומית, אפילו 3 פעמים בשבוע יתרמו מאוד לבריאותכם.
מה מתרחש בגוף בזמן ההליכה?
- הליכה יומית מונעת מחלות לב וכלי דם- הליכה יומית נחשבת לטובה יותר עבור בריאות הלב לפי מחקר שנערך באוניברסיטה בצפון קרוליינה בארה"ב. הלב האנושי הוא שריר, וככל שנאמן אותו יותר, כך הוא יתפקד טוב יותר לאורך זמן. בניגוד לריצה או פעילות קצרה אחרת, בזמן ההליכה הלב עובד מהר יותר מכרגיל ומעביר חמצן לכל חלקי הגוף. לפי המחקר נמצא שהליכה מתונה במשך 5 שעות או מעט יותר, עשויה להפחית את הסיכוי ללקות בהתקף לב בכ-50%.
- הפחתת לחץ הדם- על פי ניסוי שנערך ביפן בקרב אלפי גברים בריאים בעלי לחץ דם תקין, נמצא שהליכה מתונה בת 10-20 דקות ביום הביאה לירידה של כ-12% בסיכוי ללקות ביתר לחץ דם. הליכה קצרה= הפחתת לחץ הדם. מדהים!
- שמירה על מסת השריר- ההליכה היא בין סוגי הספורט הבודדים שמסייעת לשמירה על מסת השריר ומונעת ממנה להתנוון. עם עליית הגיל, מסת השריר קטנה ועמה החיוניות שלו, ויש לשמור עליו באופן קבוע בדיוק כמו מערכת משומנת.
- העלאת הכולסטרול הטוב- רבים נלחמים במלחמה בין הכולסטרול הרע והטוב. במחקר שפורסם באחד מכתבי העת הרפואיים האמריקאיים נמצא כי נשים מבוגרות (בין הגילאים 70-86) שביצעו הליכות קצרות כ-3 פעמים בשבוע העלו את רמת הכולסטרול הטוב בדמן, והפחיתו את רמות הכולסטרול הרע והטריגליצרידים.
- מניעת מחלות- הליכה ידועה גם כתרופה טבעית למגוון מחלות כמו סרטן ואלצהיימר. היא מפחיתה סיכון להתפתחות של מחלות דמנטיות ומעכבת התפתחות של רדיקלים חופשיים בגוף.
- הליכה יומית עוזרת לשמור על מצב רוח טוב– במחקר שפורסם בכתב העת האמריקאי: Archives of Internal Medicine נמצא כי הליכה מהירה של כחצי שעה מספר פעמים בשבוע יעילה באופן זהה לתרופות לטיפול בדכאון.
מה שמדהים באמת, זה שאלו רק חלק מהתגליות שהתגלו בשנים האחרונות על השפעות המיטיבות של ההליכה. לאור כל זאת, נשמע חסר הגיון לא לרצות לצעוד 30 דקות ביום, ולנצל את כל הטוב הזה.
מה עדיף- הליכה בחוץ או על הליכון?
יש מספר דעות בשאלה מה עדיף – הליכה יומית בחוץ (בטבע או ברחוב) או הליכה על הליכון. גם אנשי המקצוע נחלקים בנושא, ואין ממש הסכמה ודעה אחידה. בין שתי האפשרויות, לא נמצא הבדל משמעותי מבחינת פעילות השרירים, תנועת המפרקים ועוצמת הזעזוע לגוף. ההבדלים היחידים היו קטנים וממש לא משמעותיים.
לכן, כל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור לכם מקום מועדף להליכה, ופשוט ללכת על זה (:
כתיבת תגובה