מרק עגבניות מהווה דרך נפלאה להתחמם בחורף, המרק מתאפיין במרקם סמיך וטעם עמוק אליו מצטרפים מצויין המרכיבים השונים אותם אתם יכולים להוסיף. המתכון כאן הינו מתכון בסיסי שניתן לשדרג אותו לטעמכם – אפשר להוסיף מיני גבינות, נקניקים, בשר, וירקות. בגלל שמדובר במרק סמיך לחם דגנים ילווה אותו באופן מושלם.
ADVERTISEMENT
מצרכים
2 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינונים
4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף פילפל שחור
קורט מלח
כף סוכר
1 כף חוואיג'
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה – מתכון מרק עגבניות
המרק הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורי עגניות מצויינת 🙂 למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיף קופסאות. מחממים בסיר את שמן הזית, משחימים מעט את הבצלים ומוסיפים את שיני השום לקראת סוף ההשחמה. רגע לפני ששיני השום נשרפות מרוקנים את רוטב העגבניות אל הסיר ומרתיחים ללא מים – רק מעין טיגון עמוק של העגבניות בשמן הזית.

לאחר כ 10 דקות מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש קטנה כ – 40 דקות נוספות. את המרק מגישים בצלחת עמוקה עם קרוטונים או לחמניות קלויות בתנור טבולות במעט שמן זית. כמובן שניתן להקרים את המרק אם מוסיפי שמנת או גבינה ומכניסים לתנור לכ 5 דקות על חום גבוה.
בהצלחה.