גם אתם מאלו שזורקים באופן אוטומטי שאריות מזון לפח? אחרי שתקראו את הכתבה הנוכחית המנהג שלכם עשוי להשתנות.
קיימים סוגים שונים של שאריות מזון, שניתן להעזר בהם למגוון שימושים מעניינים ומגוונים. בחלק מהשאריות האלו ניתן לעשות שימוש חוזר, חלק מהשאריות יעשו נפלאות למתכונים שלכם וחלק ניתן להפוך למסכות עור או לתרופות.
אז קדימה, קבלו את המדריך המלא לניצול שאריות אוכל. לגזור ולשמור.
שאריות אורז
אם אתם מאלו שמעדיפים לזרוק אורז ישן, לעיתים בכמויות, יש לנו חדשות בשבילכם. הרעיונות האלו יכולים להיות טעימים יותר מהמקור.
אורז מוקפץ עם ירקות הוא מנה שמשדרגת כל ארוחה, או לייצר לביבות אורז עם האורז משבוע שעבר. אף אחת מהאופציות האלו לא מסתדרת לכם טוב בבטן? לכו על פשטידת האורז המעולה הזו. על לא דבר.
קליפות בננה
אנחנו רואים אתכם מרימים גבה.
לפעמים נדמה שכל הסיבה שקליפת הבננה קיימת היא בשביל הרגע הזה שבו זורקים אותה לרחוב ומישהו מחליק עליה.
אבל, בניגוד לקליפות מזון אחרות שרצוי לזרוק, קליפת הבננה היא ייחודית וניתן לעשות בה שימוש הרבה מעבר למתיחה לא מצחיקה. הנה כמה שימושים לפניכם:
* הלבנת שיניים– תתפלאו, אך אחת הדרכים היעילות ביותר להלבנת שיניים היא לשפשף עליהן קליפת בננה ולאחר מכן לשטוף. הבננה היא מוצלחת במיוחד להלבנת שיניים, זאת בשל הריכוז הגבוה של אשלגן, מגנזיום ומנגן שהיא מכילה. החומרים המזינים הללו נספגים בזגוגית השן ויוצרים אפקט של הלבנה. נסו ותווכחו.
* הקלה על עקיצות– קליפת הבננה מצטיינת במאפיינים אנטי דלקתיים מובהקים, שעשויים להרגיע בקלות כל גירוי על העור. פשוט הניחו את הקליפה על המקום המגרד למשך 10 דקות ושפשפו מדי פעם.
* הפחתת נפיחות בעיניים – הבננה עשירה באשלגן, שיכול להפחית בקלות את השקיות מתחת לעיניכם ואת הנפיחות הנלווית אליהם. גרדו מעט מהחומר הלבן שעל הקליפה הפנימית של הבננה, וערבבו עם 2 כפיות של ג'ל אלוורה. כך תקבלו מעין משחה טבעית שמסייעת מאוד להפחתת הנפיחות מסביב לעיניים.
לחם ישן
לפני שתסתערו על הרעיונות המוצגים כאן, חשוב להבהיר שלא מדובר בלחם ישן ממש,
אלא בכל אותן שאריות לחם שנותרו במזווה או במקפיא. אז מה ניתן להכין מלחם ישן?
הכי חשוב ושימושי הם פירורי הלחם. פורסים את הלחם הישן לפרוסות עבות, מסדרים בתבנית אפיה ואופים במשך שעה עד להזהבה. לאחר מכן, חותכים את הפרוסות לקוביות וטוחנים במעבד מזון. פירורי הלחם הם טעימים וקריספיים ומצוינים לציפוי שניצלים, כתוספת לתערובת של קציצות ואפילו על גבי סלמון צלוי.
אפשרויות נוספת לשימוש בלחם ישן הם קרוטונים, סלט לחם ואפילו עוגת לחם (כן, כן) עם טעם נהדר.
קליפות של ירקות
סיימתם את הבישולים, ונותרו על השיש מגוון קליפות מכל הסוגים: קישואים, בטטות, תפוחי אדמה ואפילו כרוב או כרובית? הכינו מכל הקליפות הללו ציר ירקות.
הכניסו אותן לסיר, הוסיפו מלח, פלפל, בצל, פטרוזיליה ובשלו במשך שעה.
אחרי שעה סננו והציר שלכם מוכן! חלקו אותו למנות והקפיאו, לשימוש בכל תבשיל ולהוספת טעמים עמוקים ועשירים יותר.
קליפות של אבטיח
עד כאן. אתם חושבים לעצמכם. מה אפשר לעשות עם הקליפות האלו חוץ מלזרוק אותן לפח?
קבלו מתכון טעים לקליפות אבטיח כבושות, שלוקחות כל מלפפון חמוץ בהליכה:
הסירו את הקליפה החיצונית של האבטיח, חתכו את החלק הלבן לקוביות ושפכו סוכר (המינון הוא 2 כוסות סוכר על 3 כוסות של אבטיח).
הניחו למספר שעות והעבירו לסיר. הניחו בסיר 4 לימונים פרוסים דק ובשלו כשעה וחצי. שומרים בצנצנת סגורה למשך 3 ימים. מגישים לצד עוף או דגים ונהנים.
עגבניות ישנות
אין בית בישראל שהעגבניות לא מככבות בו, מי בסלט הירקות ומי ברוטב המושקע. עם זאת, כמעט בכל בית בישראל, כמות הקניה לא תמיד תואמת את הצריכה.אז מה נעשה עם עגבניות שלא ראויות להכנס בסלט ועלולות להגיע לפח? הנה כמה רעיונות:
* הוסיפו כאנטיפסטי לתבנית- חתכו ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) והוסיפו את העגבניות הרכות. התוצאה מעולה, וטעם העגבניות מוסיף רבות לתבשיל
* מרק עגבניות- את המרק המדהים הזה תוכלו להכין גם מהעגבניות הכי מצוקמקות שיש לכם.
* רוטב עגבניות- מסירים את הקליפה, ומבשלים את העגבניות היטב במשך שעה. מוסיפים כף סוכר,
כפית מלח, מעט פלפל, אורגנו ובזיליקום טרי והרי לכם רוטב עגבניות לתפארת שיתאים לתיבול פיצה או
פסטה.
לימון
כבר סחטתם את כולו, אז מה ניתן לעשות איתו כעת?
ללימון יש יכולת נהדרת לספוח שומנים, לכן מרחו את מה שנשאר ממנו על מחבת שומנית או בתוך חור ניקוז הכיור כדי להפוך אותם לנקיים.
בנוסף, הלימון ידוע ביכולותיו להעלים ריחות חזקים, כך שאם פח הזבל שלכם התחיל לאמץ ריחות לא נעימים, שאריות קליפות לימון ירעננו את האווירה.
כתיבת תגובה