בישול גורמה הוא סגנון הכנת מזון העושה שימוש בחומרים איכותיים ביותר. הגשת ארוחות גורמה אופיינית מאוד למסעדות וצורת ההגשה היוקרתית מעוררת עוד יותר את בלוטות הטעם.
רובנו נוהגים לייחס את ארוחות הגורמה המפוארות והמושקעות למקומות אחרים מלבד ביתנו, אך האמת היא שהכנת ארוחת גורמה שלמה בבית לא חייבת להיות משימה מורכבת. בפועל, אם מקפידים על מספר כללים חשובים רוב העבודה כבר מאחורינו.
מאותו רגע בו תיישמו את הכללים המופיעים במדריך הנוכחי, כל שישאר לכם לעשות הוא לערוך את השולחן ולהתפנק עם האורחים שהזמנתם.
שלב א': בחרו מנות קלות להכנה
רובנו חושבים שכדי להצליח בבישול מנות גורמה, עלינו לבחור מנות מסובכות להכנה. למעשה, גם השפים המובילים בעולם מבינים שלא צריך להמציא את הגלגל בכל פעם, אלא רק לעשות את הדברים שהם טובים בהם. למשל, גם אם תלכו בתפריט הגורמה שלכם על סלמון פשוט עם תיבול מעניין, תוכלו לקבל מנה טעימה עם לוק של גורמה. תוכלו תמיד לרענן את התפריט עם מנות יצירתיות אך מומלץ שלרובן יהיה מתכון ברור ומוכר.
שלב ב': הקפידו על רכישת מרכיבים איכותיים
הכינו לעצמכם רשימה מסודרת של מנות הגורמה שתרצו להכין. למשל: למנה ראשונה סלמון ברוטב טריאקי עם נגיעות שקדים, למנה עיקרית כבד אווז ברוטב מחית בטטה ולמנה אחרונה מוס שוקולד. לאחר שהכנתם רשימה כזו, תוכלו להתפנות לרכישת חומרי הגלם הנחוצים לצורך ההכנה. ביצירת מנות הגורמה שלכם, חובה להקפיד על רכישת חומרי גלם איכותיים, הם אלו שיוצרים את ההבדל המהותי בין מנת גורמה למנה רגילה גם אם לא תמיד זה נראה כך.
במנות גורמה אין מקום לפשרות לגבי רכישת המרכיבים האיכותיים ביותר.
הם אלו שישאירו את האורחים שלכם מופתעים והמומים, עם הרבה טעם לעוד.
שלב ג': הכנת הארוחה
השלב המהנה ביותר בתהליך (בפרט אם אתם חובבי בישול מושבעים) הוא הכנת המנות. זה הרגע בו תרצו לצפות בסרטוני מתכונים, ללמוד טכניקות חדשות ולבדוק איך תוכלו להכין את המנה בצורה הטעימה ביותר.
גם אם שלב ההכנה לוקח יותר זמן ממה שחשבתם, התנחמו בעובדה שהידע שרכשתם ישאר אצלכם ויסייע לכם בבישול והכנת מאכלים נוספים.
השאיפה היא לא רק לבשל בצורה טכנית, אלא גם להנות מעצם יצירת המנה שהיא חוויה מרגשת.
שלב ד': ההגשה שגונבת את ההצגה
בארוחת הגורמה המפוארת שתכינו, שתהפוך לשיחת היום זמן רק לאחר מכן, הדרך שבה תגישו את המנה, תשפיע על החוויה של האורחים לא פחות מאשר טעם המנות עצמן. בהגשת מנות הגורמה, נסו ליצור אווירה שמתחברת לסגנון הארוחה שבחרתם: השתמשו בתבלינים, עשבי תיבול, תאורה ומוזיקת רקע.
בין אם אתם מכינים ארוחת ערב יומיומית ובין מנת גורמה לאירוע, צורת ההגשה של המנה היא זו שתגנוב את ההצגה ותעשה את ה"וואו".
כך למשל, תוכלו להניח עשבי תיבול קצוצים ומושכים על הצלחת או על המזון עצמו, כדי לעטר את הארוחה שהכנתם. אפשרות נוספת היא להגיש מנה עיקרית אסתטית כמו סלמון, ולצידה מגוון ירקות במרקמים שונים (מחית בטטה, שעועית מתובלת חתוכה ותפוח אדמה שלם) המשחק עם הצבעים והמרקמים ייצור מראה מאוד מיוחד על הצלחת.
כתיבת תגובה