הקיץ ממש בפתח, ועמו הצורך לדאוג לצינון הגוף באמצעים שונים.
אחת הדרכים הנעימות ביותר להתאמן ולחטב את הגוף בתקופת הקיץ החמימה היא באמצעות שחייה, שנחשבת לאחד מענפי הספורט הבריאים ביותר. השחיה טומנת בחובה מגוון יתרונות גופניים כמו הרגעת כאבי גב, שיפור סיבולת לב- ריאה, הפעלת שרירים מוזנחים ועוד. למרות ששחייה נחשבת לפעילות בריאה, היא עשויה לגרום לנזקים כאשר היא מתבצעת לא נכון, למשל כאשר שוחים בקצב מהיר מדי שמוביל לתשישות השרירים.
על מנת שתוכלו לנצל את השחייה בצורה מועילה יותר לגוף, אספנו עבורכם 8 טעויות נפוצות שעושים בזמן שחיית חזה, גב וחתירה ודרכים לתקן אותן.
תנועות ידיים קצרות מדי
אנשים שאינם מנוסים בשחייה לרוב רוצים להתנסות במהירות בכל סגנונות השחייה, ועל כן מזיזים את ידיהם במהירות ועושים תנועות ידיים קצרות מדי שמתישות את הגוף. בנוסף, גריפות המים המיותרות עוצרות את הגריפות מהתנועות הקודמות, וכך במקום להתקדם במהירות, האנשים האלו מבזבזים אנרגיה מיותרת ומתישים את גופם.
כיצד לתקן את הטעות?
מומלץ לבצע תנועות איטיות וארוכות, במהלכן שולחים את הידיים רחוק ומתרכזים באופן ביצוע הפעולה. תנועות איטיות מאפשרות לשחות באופן מדויק יותר בכל סגנון שחיה, וכתוצאה מכך אתם מקבלים את התנופה הנחוצה לכם כדי להגיע לסיום המסלול.
שחייה מקבילה לרצפה- סגנונות גב וחתירה
לחלק מן האנשים נטייה לשחות כאשר הגוף שלהם מקביל לחלוטין לרצפה, כמו שניתן לראות בתמונה שלפניכם, מתוך רצון לשמור על גופם ישר.
תנועה כזו אינה בריאה לגוף, כיוון שבזמן החתירה הצוואר מתעקם ואינו נמצא בקו ישר עם שאר עמוד השדרה.
כיצד לתקן את הטעות?
פשוט וקל. בכל שחיה בסגנון חתירה וודאו שאתם מסובבים את הגוף לכיוון הצד אליו אתם גורפים מים, כך תוכלו לשמור בקלות על גב ישר ביחס לצוואר.
מנח ראש בעייתי - שחייה בסגנון חזה וחתירה
כשאתם מציבים את הראש בצורה כזו, האגן שלכם יורד למטה וכך אתם שוקעים במקום לשחות קרוב לפני המים. בנוסף, אתם מאטים את התנופה שאתם מעוניינים ליצור בעקבות תנועת הגפיים וכך מאטים את קצב השחיה שלכם.
פשוט הסתכלו על רצפת הבריכה והתמקדו נניח בקו המצויר עליה. כתוצאה מכך גופכם יעלה מעלה ותנועת הגפיים תהיה אפקטיבית.
נשימה לא נכונה בשחיית גב
אם אתם נוהגים לשחות שחיית גב, יתכן שגם אתם מבצעים את הטעות הזו.
כשאנו שוחים על הגב, אנו בד"כ מתמקדים בתנועות הגפיים, ולא משקיעים בנשימה (אנו מניחים שזה נעשה באופן טבעי שכן הראש שלנו נמצא מחוץ למים).
עם זאת, זו טעות גדולה, כיוון שאנו שוחים אנו משפריצים מים לצדדים גם בשחיית גב ולכן מתקשים לשאוף אוויר.
מצב כזה מקשה על הגוף שלנו לנוע, ומכאן החשיבות של נשימה עקבית וסדירה בעת שחייה בסגנון גב.
כיצד לתקן את הטעות?
עוד לפני תחילת אימון השחיה, תרגלו קצב נשימות עקבי. אם קשה לכם לנשום כשאתם שוכבים על הגב, התאמנו על הנשימות כשאתם צפים במים רדודים (למשל באמבטיה). בסופו של אימון, נשימה בקצב הנכון תסייע לגוף שלכם לבצע את השחיה נכון יותר ובאופן שיועיל יותר לבריאות שלכם.
תנועת רגליים רחבה בסגנון שחיית חזה
רוב השחיינים מעוניינים לגמוע כמה שיותר מרחק במהלך השחיה בכמה שפחות זמן. לשם כך הם בדרך כלל מנסים לגרוף מים בכל דרך שעומדת לרשותם, כולל שחיה בתנועות רחבות במיוחד של הרגליים.
כשהם עושים זאת, הם נוטים להפנות את ברכיהם הצידה. תנועה שכזו, כשהיא חוזרת על עצמה שוב ושוב מבזבזת אנרגיה על גריפה מוגזמת שלא מקדמת אתכם יותר מתנועות רגילות.
תנועת יד לא נכונה בשחיית גב
חתירת גב היא אחת מסגנונות השחיה המסובכות יותר עבור שחיינים מתחילים, כיוון שהיא כוללת מגוון אספקטים שיש לשים אליהם לב.
למשל, בעת הזזת הזרועות הצידה כדי להתקדם, רוב השחיינים מפנים את כף היד פנימה וכך הם מבזבזים אנרגיה על גריפת מים ותנופה מעטה בלבד, כזו שמקדמת אותם לאט.
כיצד לתקן את הטעות?
אם אתם מוצאים את עצמכם שוגים בטעות הזו, כל שעליכם לעשות הוא לסובב את כף ידכם כשהיא באוויר או קצת לפני יישור הזרוע לאחור. כך הכף שלכם תפנה החוצה לצדי הבריכה. בדרך זו תוכלו להתקדם מהר יותר.
רגליים כפופות בסגנונות השחיה גב וחתירה
שגיאה נפוצה נוספת, בעיקר בקרב שחיינים המתמחים בסגנונות החתירה והגב, היא כיפוף הרגליים והזזתן דרך הבטן. טעות זו נובעת ככל הנראה מרצון לבצע תנועות מהירות במטרה להתקדם. אם גם אתם עושים זאת, דעו שפעולה כזו לא תסייע לכם להתקדם אלא ההפך- לנוע לאט יותר ולשרוף את האנרגיה שלא לצורך. עדיף במקום כל זאת להשקיע את האנרגיה בתנועת ידיים נמרצת שעשויה לשפר מאוד את קצב השחיה שלכם.
כיצד לתקן את הטעות?
נסו להניע את הרגליים מהמותן תוך שליטה בתנועתכם ושמרו עליהן ישרות.
נשימה לא נכונה בסגנון חתירה
שחייה היא ספורט מאומץ הדורש הפעלת כוח פיזי בידיים וברגליים, ונשימה נשמעת כמו פעולה פשוטה שנעשית מאליה ולא מצריכה מאמץ נוסף. בפועל, זה ממש לא כך, ורוב האנשים נושמים לא נכון במהלך השחיה וכך נותרים מותשים אחרי מספר בריכות ועם סיכוי גבוה לבלוע מים. שחיין המוציא את הראש מוקדם מדי לשאיפת אויר, או שמתזמן את הנשימה לא נכון יחבל ברמות האנרגיה שלו ויעלה את הסיכוי שיבלע מים.
כיצד לתקן את הטעות?
הזמן המתאים לשאיפת האויר צריך להיות בזמן שהיד אליה מופנה הראש שלכם נמצאת במים ומבצעצ את הגריפה. רק ברגע שהיא יוצאת החוצה, יש להכניס את הראש חזרה לתוך הבריכה. תוכלו להבין זאת טוב יותר לאחר שתצפו בסרטון הבא
כתיבת תגובה