חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואיתו המתכונים לפשטידות הטעימות, עוגות הגבינה המפוארות, הסלטים המיוחדים והטעימים ושאר המטעמים.
אז מה אתם הולכים להכין לשולחן החג הפעם? כדי לחסוך לכם לבטים מיותרים,
אספנו לכבודכם 6 מתכונים מעולים לחג השבועות ממיטב הבשלנים ברשת.
כך תוכלו להחדיר בבני משפחתכם ובאורחים שיגיעו את אווירת החג בדרך טעימה ויצירתית במיוחד.
אז קדימה לעבודה- קבלו את 6 המתכונים הטעימים ביותר לחג הקרב ובא.
קיש גבינות ועגבניות שרי (יהודית כהן מורחיים)
המתכון הבא לא ידרוש מכם קניות מיוחדות, וסביר להניח שאת כל חומרי הגלם תוכלו למצוא במקרר הביתי שלכם.
- הכניסו למעבד מזון קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה. עבדו בפולסים קצרים עד שייווצר בצק אחיד ומעט דביק.
- העבירו את הבצק לקערה נקיה, כסו בניילון והכניסו למקרר למשך 10 דקות.
- שמנו תבנית לפאי בקוטר 26-28 ס"מ.
- רדדו את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח, גלגלו את הבצק על המערוך והעבירו לתבנית הפאי.
- הדקו מעט את הבצק לדפנות, עברו עם המערוך על שפת התבנית והסירו בצק מיותר. לבסוף חוררו את הבצק עם מזלג.
- הכניסו את התבנית למקפיא למשך 10 דקות.
- הוציאו את התבנית מהמקפיא, רפדו את פני הבצק בנייר אפייה והניחו מעליו ערמה של גרגירי חומוס או אורז ליצירת משקולת.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- הוציאו את התבנית מהתנור והסירו את נייר האפייה. אם הבצק זהוב בצדדים אך באמצע עדיין לא נאפה, הכניסו שוב לתנור ואפו במשך 5 דקות נוספות.
- שברו את הביצים לתוך קערה, הוסיפו שמנת מתוקה, חלב וגבינה לבנה וטרפו עד שכל המרכיבים מתאחדים.
- הוסיפו לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הגבינה הצהובה וערבבו.
- הוסיפו 2 כפות קמח תופח וטרפו היטב. הוסיפו גם את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
- מזגו את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חתכו עגבניות שרי לחצאים והניחו אותן בעדינות על התערובת, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות. בסופן הקיש אמור לקבל צבע חום זהוב ולהיות יציב לגמרי.
- הוציאו את הקיש מהתנור והגישו ופרסו אותו לאחר שהתקרר מעט.
הכוכבת של שבועות: עוגת גבינה אפויה עם מוס גבינה (יהודית אביב)
העוגה הנפלאה שלפניכם אומנם דורשת השקעה, אך מצמוצי ההנאה של האורחים יהיו שווים את זה לגמרי. קבלו את המתכון המנצח לעוגת הגבינה שלכם לכבוד חג השבועות
- שימו במחבת סוכר, חמאה וגלוקוזה והביאו לרתיחה של 2-3 דקות עד לקבלת מעין קרמל.
- הוסיפו שמנת מתוקה שחיממתם מעט במיקרוגל וסירופ המייפל והרתיחו תוך ערבוב למשך 2-3 דקות. התערובת צריכה להיות קרמלית.
- הסירו מהאש והוסיפו ביסקוויטים ושקדים וערבבו היטב.
- הניחו בצד לצינון מוחלט.
- לאחר הצינון שיברו את המקשה לחתיכות גסות עם הידיים (חלק ייכנסו לעוגה וחלק נשמור לקישוט).
- שימו במעבד מזון את כל המצרכים יחד וטיחנו היטב.
- שטחו עם כף בתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה (כך קל יותר לשחרר את העוגה מהתבנית) והדקו את העוגיות הטחונות היטב עם הכף.
- שימו במקפיא למשך רבע שעה.
- הוציאו מהמקפיא, שמנו את הדפנות עם חמאה וסדרו מסביב לשקף גבוה (10 ס"מ).
- שימו בקערית קטנה ג'לטין ומים עד שהג'לטין סופח את כל המים (בערך 10 דקות).
- שימו בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, חלב, סוכר, משחת וניל (או תמצית וניל) והקציפו עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך מיוגורט.
- עיצרו את המיקסר והוסיפו את כל סוגי הגבינות והשמנת של פעם, והמשיכו להקציף עוד 2-3 דקות.
- המיסו שוקולד לבן במיקרוגל – יש להמיס בפולסים של ½ דקה ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
- קחו כף אחת או שתיים מתערובת הגבינה וערבבו יחד עם השוקולד (כדי להשוות מרקמים וטמפרטורה) והעבירו את השוקולד למיקסר. הקציפו עוד ½ דקה עד לאיחוד החומרים.
- המיסו במיקרוגל את הג'לטין לקבלת נוזל שקוף וצלול (מקסימום 15 שניות! לא להרתיח אחרת הג'לטין מאבד את יכולת הייצוב שלו והעוגה לא תתייצב).
- הוסיפו את הג'לטין לתערובת הגבינה וערבלו עוד דקה עד שהג'לטין יטמע היטב בתערובת (אם הג'לטין חמים מידי, יש להמתין דקה לפני שמשלבים בתערובת, שיתקרר מעט).
- השאירו ⅓ מהקראנץ' בצד ואת השאר מערבבים לתוך העוגה.
- צקו את תערובת הגבינה על בסיס העוגה. שימו במקרר להתייצבות של שעתיים לפני שתשימו את הגלסאז׳.
- תזכורת:
* הכנתם את הבסיס והקפאתם רבע שעה.
* הוצאתם וסידרתם מסביב שקף. הכנתם את תערובת הגבינה ויש לכם בצד קראנץ' לקישוט. התחילו לעצב את העוגה:
* סדרו מסביב לשקף (בדפנות) את הקראנץ' (לא את כולו כי חלק תשמרו לקישוט מעל העוגה).
* צקו את תערובת העוגה לתבנית והכניסו למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
* הכינו את הגלסאז' וצקו על העוגה. החזירו למקרר להתייצבות של מינימום 6 שעות -עדיף לילה. קשטו מעל בקראנץ' שהשארתם והגישו. - שימו בצלוחית קטנה מים וג'לטין ותנו לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 10 דקות).
- שימו בסיר קטן את השמנת המתוקה והגלוקוזה והביאו לסף רתיחה. הוסיפו שוקולד לבן וערבבו במרץ עד שהשוקולד יימס לחלוטין.
- המיסו במיקרוגל את הג'לטין – חממו 4-5 שניות רק עד שיתקבל נוזל צלול, הוסיפו מיד לתערובת השמנת וערבבו היטב.
- צננו לטמפרטורת החדר וצקו מעל העוגה בצורה שווה.
- קררו את העוגה לילה שלם במקרר וקשטו למחרת.
בורקיטס בשני מילויים (מרילין איילון)
בין אם החלטתם לארח ובין אם אתם מתארחים, אם תביאו על השולחן צלחת של בורקיטס הם יחוסלו ראשונים. הבצק של הבורקיטס הוא פשוט תענוג- הוא רך ונעים, נוח מאוד לעבוד איתו ולאחר האפיה הוא יוצא קראנצ'י מבחוץ ורך וטעים מבפנים.
תוכלו לבחור במלית אחת (מכינים את כל כמות המלית) או להכין את שני הסוגים ואז להפחית משתי הכמויות. במקרה זה כדאי לעשות היכר, למשל סוג אחד לצפות בקצח וסוג שני בסומסום.
לבצק
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה או לבן
1 כפית מלח
1 כף שמן
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן רגיל
למלית גבינה מלוחה וחצילים קלויים
תוכן של 3 חצילים מאורכים קלויים
200 גרם גבינת פטה (עדיף כבשים)
½ ביצה טרופה
1 כף קורנפלור
למלית גבינות וזיתים (של הרבנית ספירית)
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חופן זיתים ירוקים קצוצים
3 כפות גבינה לבנה
½ ביצה טרופה
1 כף קורנפלור
לציפוי
ביצה טרופה, שומשום, קצח, 100 גרם קצקבל מגורד
מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ולא דביק). אם הבצק דביק ניתן להוסיף קמח לפי הצורך. נותנים לבצק לנוח 15 דקות.
מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים
ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק לעלי דק, קוצרים ממנו עיגולים ברוחב כוס רגילה, שמים במרכז כל עיגול 1 כפית מלית וסוגרים לחצי עיגול, תוך שמצמידים היטב את הקצבות. מברישים בביצה, מפזרים שומשום, קצח, או מעט קצקבל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 שעה או עד שהם זהובים.
לזניה חציל ועגבניות (ניקי ב)
יודעים מה הסוד בלזניה הזו? מה הופך אותה לכ"כ נימוחה וטעימה? ניקי מעידה שזה מועד ההכנה. יש להכין את הלזניה יום קודם ואפילו יומיים לפני חג השבועות. זה רק עושה לה יותר טוב, הטעם נהדר היא מתייצבת והרבה יותר כיף לאכול אותה כך.
תבנית 20X30
מרכיבים:
עלי לזניה של חברת ברילה
6 עגבניות בינוניות – גדולות
2 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום
כפית סוכר
כפית שום כתוש
בזיליקום 4 כפות קצוץ
4 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
25 ג’ חמאה
150 ג’ גבינות מגורדות
(גאודה, פרמזן, תום, גבינה צהובה, קצ’קבל)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
2 חצילים מאורכים בגודל בינוני
שמן קנולה
מלח
הכנות:
1. לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה לשמן אותו יפה ולסדר את פרוסות החצילים, להזליף קצת שמן מעל להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות, החצילים אמורים להיות רכים.
2. למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל 3 דקות, לסנן להמתין שיתקרר ואז לקלף.
3. לחמם סיר עם שמן זית וחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את שיני השום ולהוסיף לטיגון, להמשיך לטגן עד שהשום מזהיב קלות.
4. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את המים סוכר, שום כתוש , בזיליקום ותבלינים לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות.
6. לסדר את עלי הלזניה בתחתית של התבנית, אין צורך לבשל מראש זה הכי קל שיש, לשים מחצית מרוטב העגבניות על עלי הלזניה שיכסה אותם יפה, מעל לסדר את פרוסות החצילים, לפזר מעל את הגבינות, לשים שכבה נוספת של עלי לזניה, את החצי השני של רוטב העגבניות ואת שארית הגבינות.
7. לאפות כ 30 דקות אין צורך לכסות.
שקיקי פילו עם תרד וגבינות (Sweet Dooly)
מממ… המאפה הזה קריספי ומיוחד, והוא משלב מקסימום טעם עם מינימום קלוריות. במקום להכביר במילים, הנה סרטון שמראה בדיוק כיצד להכין את המאפה המדהים הזה.
ובקצרה:
1. קוצצים את התרד לחתיכות דקות ומעבירים לקערה
2. מוסיפים קופסת מלית מיוחדת של תנובה למאפים, את גבינת העיזים והביצים ומערבבים יחד.
אם חסרה מליחות, מוסיפים מעט מלח.
3. פורסים את עלי הפילו ומשמנים את חלקם העליון
4. שמים כף מהבלילה באמצע הדף ואוספים מסביב.
5. מסובבים את עלה הפילו בקלילות כך שיסגור על הבלילה.
6. מעבירים את השקיקים היפים לכוסות קאפקייק. עם הידיים "מעמידים" את בצק הפילו מחוץ לכוסית.
7. מעבירים לתבניות אפיה את כל הכוסיות עם שקיקי הפילו הממולאים
8. אופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
קנלוני גבינה ועשבי תיבול ברוטב בשמל (השף הלבן)
במתכון הזה שמוגש לנו ע"י "השף הלבן" נלמד להכין קנלוני נפלאים- קלאסיקה איטלקית אמיתית תוך 10 דקות.
רכיבים:
- 1/2 חבילה (125 גרם) צינורות פסטה
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת "תנובה"
- למילוי:
- 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
- 1 כוס עשבי תיבול מסוגים שונים (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, אורגנו, בצל ירוק), קצוצים
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת "תנובה"
- מלח, פלפל
- לרוטב:
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה 3%
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים את מרכיבי המילוי בקערה ומעבירים לשקית זילוף.
2. מכינים את הרוטב: בסיר קטן על אש בינונית מערבבים את החלב ורוטב הבשמל, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.
כשהרוטב רותח, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב אחיד ומעט סמיך.
3. ממלאים את צינורות הפסטה במילוי ומניחים בתבנית בשורות זה לצד זה. בוזקים מלח ופלפל, יוצקים 1/3 כוס מים רותחים (על צינורות הספטה) ויוצקים את רוטב הבשמל על הצינורות. מכסים בנייר כסף ואופים כ 30 דקות. מסירים את נייר הכסף, בוזקים עוד פרמזן ואופים 15 דקות נוספות עד הזהבה.
כתיבת תגובה