בחוץ מתחמם והתחושה היא שהקיץ כבר בעיצומו.
בעונת הקיץ החמה והמהבילה, לא תמיד יש תיאבון לאכול ארוחות חמות ומלאות כמו בחורף, אז מה עושים?
נעזרים במתכונים קלים ומהירים שניתן לאכול גם ללא חימום. במתכון הפשוט שלפניכם תוכלו להכין לחמניות ריחניות ממולאות בבשר עשיר בטעם שהופך כל ארוחה לחגיגה.
אז קדימה, פתחו את המזגן, הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה !
זמן הכנה: 20 דקות
כמות: 6 סועדים
רכיבים לבצק:
שמרים יבשים- 1 וחצי כפיות
מים חמימים- 1/2 כוס+ 1 כף
סוכר- 3 כפות
ביצה- 1 גדולה
מלח- חצי כפית
שמן- 2 כפות
רכיבים למילוי:
שמן זית- 2 כפות
כרוב לבן- 1/2-1 כוס קצוץ
בשר טחון- 500 גרם
בצל- 1/2 כוס
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה- טרופה
הכנת הבצק:
1. המיסו את השמרים באמצעות מים בקערה גדולה והוסיפו ביצה, סוכר, כוס קמח ולבסוף מלח.
2. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה
3. קמחו מעט את משטח העבודה והניחו את הבצק עליו. לושו את הבצק עד להיותו חלק ורך.
4. שמנו קלות את הקערה, והחזירו את הבצק פנימה
5. כסו את הקערה והניחו אותה במקום חמים, עד להכפלת נפח הבצק.
-בינתיים הכינו את המלית-
1. חממו שמן זית במחבת גדולה, והוסיפו פנימה את הבשר. ערבבו מדי פעם עד לקבלת גוון אפור.
2. סננו את כל הנוזלים שיצאו מהבשר, והוסיפו לתערובת: כרוב, בצל, מלח ופלפל תוך ערבוב במשך דקה.
3. כסו את המחבת ובשלו על אש בינונית במשך 15-20 דקות או עד שכל הירקות יתרככו.
4. כעת לאחר שהתערובת מוכנה, הסירו אותה מן האש והניחו לה להצטנן.
5. לאחר הכפלת נפח הבצק, חלקו אותו ל-12 חתיכות שוות ושטחו כל חתיכה לקוטר של 13 ס"מ
6. במרכז כל חתיכה מזגו רבע כוס מתערובת הבשר, קפלו את השוליים וצרו כדור ללא חורים סביב המילוי
7. רפדו תבנית גדולה בשמן זית משומן מעט, והניחו את כדורי הבצק הממולאים כאשר האזור הסגור כלפי מטה. הניחו לכדורי הבצק לשהות במקום חמים עד שיכפילו את נפחם.
8. הברישו את כדורי הבצק בביצה, הכניסו את התבנית לתנור ואפו בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות
9. הוציאו את התבנית מהתנור (בזהירות, היא חמה !) והגישו חם או קר לצד סלט ירקות טרי או חמוצים.
כתיבת תגובה