דג סלמון בתנור הוא אחד הדגים הטעימים גם עבור אניני טעם יש אפילו כאלו שיגידו שמדובר בממש אחד מ- מתכוני סלמון גורמה.
פילה סלמון עסיסי הוא מתכון מהיר יותר ממתכוני דגים אחרים, ולא פחות מושקע.
כשהדג רק יוצא מהתנור הוא קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים, ולכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה.
אחרי שתכינו את מנת הדג העסיסית הזו, תוכלו להתפנות בהקדם לשאר ההכנות לפסח, בלי לבזבז זמן מיותר.
מה צריך כדי להכין פילה סלמון מושלם?
1 דג סלמון
4 כפות שמן זית
כף בזיליקום יבש
כף אורגנו יבש
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מוציאים את הדג מהמקפיא (אם קניתם טרי עוד יותר טוב)
וממתינים להפשרה עד חצי שעה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות
3. בקערה קטנה מערבבים את השמן עם כל התבלינים ומושחים את הדג
4. כשהתנור חם מכניסים את הדג לעשר דקות (על השעון!)
כעבור עשר דקות מורידים ל – 180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות עד שהדג משחים והוא נראה מוכן.
אל תתפלאו אם לאחר ההכנה, זה הדג היחיד שתרצו להכין.
בתאבון!
כתיבת תגובה