מחפשים לעשות עוגיות מהירות לאירוח מפתיע? מתכון עוגיות חמאה מאגוזי לוז הוא בדיוק עבורכם – מרגע ההודעה עד הוצאתם מהתנור לא יעברו יותר מ 20 דקות וכמובן אם אין לכם אגוזי לוז אתם יכולים להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים.
מצרכים
100 גרם חמאה
1 כוס קמח לבן
1/2 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה טרופה מחלמות שלם וחצי מהחלבון.
60 גרם אגוזי לוז טרי
כמה שקדים לבנים
אופן ההכנה:
מתכון קל בפשטותו עם טעם מדהים בעיקר מרגע הוצאת העוגיות. המתכון הזה מספיק לכ 30- 40 עוגיות תלוי בגודל.
רצוי לעשות את העוגיות קטנות יחסית קוטר 3 סנטימטרים.
מכניסים את כל החומרים יחד למעבד מזון עם סכין כפולה – אם אין סכין כפולה תעשו קיצוץ מקדים לאגוזים ורק אחר כך תוסיפו את החומרים.
מערבבים את כל החומרים עד שמקבלים כדור בצק – אפשר לתת לו לעמוד במקרר זה שביח את טעמו אבל זו לא חובה.
רצוי לתת ערבוב נוסף עם היד לחומרים עוד לפני הפעלת המערבל על מנת ליצור תערובות אחידה ושווה בפיזור החומרים אפשר לעשות זאת גם בסיום הטחינה.
מגלגלים את העוגיות ומסדרים על תבנית, ולתת להם מעיכה קלה לשטח אותם. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ 12 דקות, הכי טוב לשמור עליהן בתנור עד שהן משחימות ומיד להוציא.
זה טעים! כבר ציינו?