מצרכים:
קילו פרגיות
עלי בזיליקום
שמן זית
ראש שום
מלח ים
פלפל שחור
לימון
תפוחי אדמה
בצל גדול
דבש – לא חובה
זמן הכנה – 120 דקות
אופן ההכנה מתכון פרגיות בסגנון איטלקי:
[pojo-slideshow id="2999"]
מתכון הפרגיות האיטלקי הזה הוא אחד המאכלים הקלים להכנה שאני תמיד מקבל עליו מחמאות. חשוב מאוד לא ליבש את הפרגיות באפיה/ צליה לפעמים אני שם אותן בתוך נייר כסף ומגלגל אתן פנימה כך שלא ישרפו עד שתפוחי האדמה מוכנים. הסוד להצלחת המתכון הוא בשימור השומנים של הפרגיות.
קולפים את תפוחי האדמה והבצל שמים בכלי יחד עם שיני השום (לא לקלף), עלי הבזיליקום חתיכות לימון והתבלינים. כמו כן סוחטים חצי לימון ושופכים מעל.
את הפרגיות פורסים ומניחים אחת על השניה בקצה כמו בתמונה ולתוכן שמים שיני שום, מלח, עלי בזיליקום, פרוסות לימון שמן זית ומעט טיפות לימון. כאמור, אפשר לגלגל את הפרגיות אל תוך נייר כסף ולשים בתבנית עם תפוחי האדמה. אפשר גם לכסות את כל התבנית בנייר כסף ואחרי שתפוחי האדמה מתרככים פותחים את הנייר ומשחימים.
הכי טעים להגיש את תפוחי האדמה בנפרד ואת הפרגיות לחתוך לחתיכות קטנות. לשפוך עליהן את הנוזלים שהצטברו ולהגיש. מעולם לא נשארה אפילו חתיכה ליום שלמחרת.
לאלו שלא שומרים על כשרות – אפשר להוסיף 100 גרם חמאה לאפיה. ולהגיש את הפרגיות יחד עם מטבל יוגורט.