המאפה הזה הוא למעשה בורקס לעצלנים לוקח להכין אותו אם יש מצרכים זמינים בערך 5 דקות ועוד 15 דקות בתנור. כל מי שטעם ממנו נפעם מעוצמת הטעמים וכמובן שאתם יכולים לשכלל את המרכבים לטעמכם ולגוון בלי סוף. אבל מבחינתי בצורה הזו מוגש עם כוס ערק/וודקה או קוקטייל קליל של קמפרי אשכוליותא דומות תשיגו את האפקט של האירוח המושלם.
למתכון יש בעיה אחת משמעותית שמצאנו אותה שעלולה לגרום לאכזבה מסויימת – הסועדים פשוט מחסלים את כל המאפים תוך כמה דקות אז אם אתם מתכננים להאכיל כמה אורחים רעבים, פשוט תכינו אקסטרה כמות.
מצרכים:
בצק עלים חתוך לקוביות
גבינת קשקבל
בצל
שמן זית
מלח
גבינת פרמזן
אופן ההכנה מתכון מאפה בורקס מפנק:
פורסים את בצק העלים לקוביות אפשר משולשים מפזרים מעל כל קובייה בצל קצוץ טבול בשן זית ומלח. מעל זה שמים מעט גבינת קשקבל. מכניסים את המשולשים לתנור על חום של 220 מעלות. אחרי כ – 10 דקות כשהבורקסים התנפחו והתחילו להשחים מפזרים פרמזן מגורד ומכניסים לעוד כמה דקות.