כרובית בתנור הפכה להיות בשנים האחרונות מנת חובה אצל מי שמארח לארוחה. המנה הפכה להיות פופלרית כיוון שהיא מפתיעה בטעמה, קלה להכנה, נותנת מענה לכמעט כל הסועדים בטח לצימחונים שבהם וכן, מדובר גם במנה זולה להכנה.
את מתכון כרובית האפויה בתנור נוהגים לשייך לאייל שני וכנראה שבצדק. בעבר הוא הוא הגיש את הכרובית האפויה במסעדת אברקסס צפון וגם במסעדות אחרות שלו.
כיום בהרבה מסעדות מגישים גרסה עלובה של כרובית אפויה וחבל כיוון שעדיין מדובר ב… כרבית ירק די זול לרכישה ותהליך ההכנה מהיר וקל שאפילו טבח מתחיל יכול להתמודד איתו.
אני אם אני זוכר נכון את ההתפזרות של המנה בישראל על להפיכתה כמנת חובה בכל מסעדה. כנראה שיש מקורות לכרובית במסעדת טפאו, שם נהגו לפני שנים רבות להגיש את המנה. כיום הם הצליחו למזער את המנה למימדים כל כך קטנים, לפחות כך היה בביקורי האחרון שם. מנה בגודל לא סביר ולא משתלם להזמנה. מה ששבר אותי לחלוטין היה הוספה של רוטב סרדינים שלדעתי הרס אותה כיוון שהטעם הטבעי של הכרובית מעפיל על רוב התוספות.
למרות שישנם רבים שנמנעים מכרובית (מי אמר גזים? ) הרי שמדובר בירק טעים להפליא ומזין שמתאים גם לסלט בצורתו הטבעית וגם בטיגון עמוק. מתכון כרובית בתנור הנ"ל משלב את כל הטוב שיש בירק הזה מצד אחד הוא שומר על צורתו הטבעית מצד שני התוספת של מעט שמן זית ואפיה מעניקים לו פריכות מהנה. אני אוהב לאכול את הכרובית ללא תוספות כך אבל ניתן להוסיף רטבים לפי טעמכם.
המצרכים להכנת כרובית בתנור:
כרובית בגודל בינוני
חמאה
שמן זית
מלח
טחינה – שתמש כרוטב להגשה
אופן ההכנה של מתכון כרובית בתנור :
המתכון הוא קל להכנה ואם תקפידו על ההוראות תרוויחו אין ספור מחמאות.
החלק הכי קשה בהכנה המתכון של כרובית בתנור הוא קניית הכרובית בגודל בינוני – תקנו רק כרובית טריה ולבנה לחלוטין. תוודאו שהראש צפוף וקשה, לפעמים מוכרים כרוביות שנשארו יותר מידי זמן על המדף ולרוב הן דרדל'ה… ולכן לא תוכלו להשיג פריכות והכרובית תישאר סיבית ולא טעימה.
בישול הכרובית
בשלב ההכנה מרתיחים מים שיכסו את הכרובית בסיר עם מעט שמן ומלח. כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית רצוי הפוכה לבישול של כרבע שעה. להוציא רק ששמתם לב שהשורש של הכרובית נהיה רך והוא במצב אכיל.
כשהכרובית מתבשלת והופכת להיות מעט רכה, מוציאים אותה, מיבשים מהמים (לתלות אותה הפוכה). מניחים על נייר אפיה או נייר כסף עוטפים ומכסים בשמן זית, המושחתים נוהגים להוסיף חמאה (לא לטבעונים) והרבה ומפזרים מלח.
עוטפים את כל הכרובית בנייר הכסף ומכניסים לתנור לכרבע שעה על חום מקסימלי. אחרי רבע שעה – עשרים דקות פותחים את הנייר הכסף על מנת להשחים את הכרובית. אתם תדעו שהיא מוכנה להשחמה אם חלקים של הכרובית הפכו להיות זהובים מהחום של השמן בתנור.
בשלב הזה צריך להיות עירניים כדי שהכרובית לא תשרף.
מגישים והולכים לישון לבד.