השבת לא נכנסת טוב אם אין איזו חלה לטבול בחריימה או לנשנש עם הסלטים. מתכון חלה מתוקה עם דבש הזו קל להכנה, דורש מיומנות בסיסית באפיה ומוציא חלה בטעם מן. המתכון מספיק לכ 2 חלות דבש בינוניות – וניתן לשחק במינונים.
מצרכים להכנת חלת דבש מתוקה
3 כוסות קמח לבן
חצי קוביית שמרים
3 כפות דבש
2 ביצים
שומשום
סוכר
אופן ההכנה -מתכון חלה מתוקה עם דבש
שמים את כל החומרים (ביצה אחת) בקערה עמוקה לשים כמה דקות אפילו עם כף ושמים בהמתנה למשך שעה וחצי. ניתן לבצע "פתיחה" לשמרים בכלי נפרד – ע"י הכנסת מים פושרים עם מעט קמח, סוכר והשמרים – ממיסים אותם במים פושרים עם כף סוכר וכף קמח למשך רבע שעה ואז מוסיפים לתערובת.
מטפיחים את הבשק של החלה לכשעה וחצי. אחר כך מוציאים את בצק החלה על משטח מקומח ולשים למשך 10 דקות עד רבע שעה – לישה ארוכה מיצרת גולטן רב יותר. בסיומן מחלקים את הבצק ל 4 כדורים או 3. מגלגלים את הכדורים לרצועות בצק. וקולעים את צמת החלה.
מתפיחים את הצמה שיצרנו עבור החלה לכ 40 דקות נוספות, מורחים את הביצה השניה על הבצק (אפשר לערבב לתוכה כפית דבש)
ומפזרים את השומשום מלמעלה. ניתן לטפטף מעט דבר על החלה, רצוי לעשות זאת לקראת גמר האפיה אחרת הדבש הרותח ממיס את הבצק בנקודות עליו הוא נמצא.
מכניסים את החלה לתנור לאפיה בחום של 220 מעלות עד שהיא משחימה היטב מכל הכיוונים.
בתאבון