מה נוכל לספר לכם על השניצל? השניצל הוא מסוג המאכלים האהובים ביותר על כולם, והילדים הכי מחבבים אותו בגרסה הביתית, כשאמא מטגנת ומכינה אותו עם הלב והנשמה.
השניצל הגיע אלינו הישר מהמטבח האוסטרי, והוא מבוסס על חזה עוף שמצפים אותו בקמח, ביצה ופירורי לחם.
לאחר שהוא יוצא מהמחבת, הוא טעים חם או קר, ומככב הן בארוחות קיץ מהביל בגרסה הפושרת שלו והן בארוחות חורף בגרסה החמה.
בחיפוש אחר הדרך המושלמת להכנת השניצל, הגענו למסקנה הבאה-
למרות שנראה שאין יותר פשוט וקל מטיגון שניצלים, ההבדלים בין השניצל המושלם לשניצל בינוני טמונים בכל מיני פרטים קטנים וחשובים. המדריך הנוכחי חושף צעד אחר צעד כיצד להכין את השניצל המושלם, ובסוף מחכה לכם מתכון מנצח.
נתחיל ממספר טיפים חשובים עוד לפני הכנת השניצל:
לפני שמתחילים בהכנת השניצל, חשוב לזכור שאיכות חומרי הגלם תקבע את איכות טעמו הסופי של השניצל. לכן, מספר טיפים בבואכם אל הקצב:
* בחרו בחזה עוף– אם הברירה שלכם היא בין חזה עוף או פילה, לשניצל רגיל בחרו בחזה עוף. אם אתם
מעוניינים להכין שניצלונים פילה תהיה הבחירה המתאימה יותר.
* עוף ללא גידים– אחת העצות החשובות כדי ליצור את השניצל המושלם, היא לשמור על חזה עוף נקי
מגידים. גידים שצצים פה ושם בחזה העוף עלולים להרוס את חווית השניצל. תוכלו למצוא חזות עוף
פרוסים ונקיים מגידים לא רק אצל הקצב, אלא גם בסופרים השונים. אז נכון, לא תוכלו למצוא חזות עוף
נקיים לחלוטין אך השתדלו להפחית מהם ככל האפשר
* עובי השניצל– יש שמעדיפים את חזה העוף שלהם דק דק ויש כאלו שמתנגדים . בכל מקרה, הכי חשוב
אל תדפקו אותם. חזה העוף עדין מאוד, ואין בכך צורך.
הכנת השניצל
השרייה: יש להשרות את השניצל בביצה לכמה שעות לפחות. השניצלים יצאו לכם יותר רכים ועסיסיים. אם אתם אוהבים טעם מתקתק, אתם יכולים להוסיף לבלילה מעט דבש, חרדל, שום או קטשופ.
תורת השכבות: לאחר שהשרנו את השניצל בביצה לכמה שעות, מגיעה תורת השכבות. אין חובה לקמח את נתח חזה העוף לפני הטיגון אך זה מומלץ ביותר. קימוח חזה העוף מייבש מעט את הבשר ועוזר לכל מרכיבי הציפוי להדבק אליו היטב. אם תרצו להוסיף עוד מעט טעם, ניתן לתבל את הקמח במלח, פלפל ופפריקה.
פרורי לחם: המומלץ ביותר הוא לשלב בין פירורי לחם עדינים ומוזהבים לפירורי פנקו. פירורי הפנקו הם אווירירים יותר מפירורי הלחם הרגילים, והם יעניקו לשניצל שלכם טעם ייחודי וקריספי. הערבוב בין פריכות פירורי הפנקו לפירורים העדינים מעניק לשניצלים טעם קריספי ויוצא דופן.
חום הטיגון – גבוה: כשמכינים שניצלים איכותיים ודקים, התחילו מחום גבוה יחסית. טיגון בחום גבוה נחשב בריא יותר, היות והוא מפחית את ספיגת השמן, ומסייע לשניצלים לצאת רכים מבפנים ועסיסיים מבחוץ.
לאחר הטיגון- השאירו את השניצלים בנייר סופג: טגנו את השניצלים על חום גבוה, וכשהם זהובים ופריכים משני הצדדים, הוציאו מיד. לאחר הטיגון, הניחו את הנתחים בצלחת שרופדה בנייר סופג, והפרידו בנייר בין שכבות השניצלים.
המתכון לשניצל המושלם
המרכיבים (-ל8-6 מנות):
להשרייה:
2 ביצים טרופות
2 כפות חרדל אם אוהבים
4-3 שיני שום, מעוכות
פלפל גרוס
1 קילו חזה עוף, דק
לטיגון:
1.5 כוסות פירורי לחם
1.5 כוסות פירורי פנקו
מלח ים ופלפל גרוס טרי
שמן קנולה
להגשה:
לימון
חרדל איכותי (עדיף חלק)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מצרכי ההשרייה מלבד העוף. מוסיפים את העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך לילה).
2. מוצאים את העוף מהקירור ונותנים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. בינתיים, מערבבים יחד בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והפנקו ומתבלים במלח ים ופלפל.
3. טובלים את העוף בתערובת הפירורים.
4. מעבירים את חזות העוף לאש ומחכים להשחמה.
5. מגישים חם ונהנים!
כתיבת תגובה