המבורגר טבעוני. הלא טבעונים שבינינו יעקמו לנוכח צמד המילים הזה את האף, ויאמרו מיד "אם זה טבעוני, זה לא יכול להיות המבורגר אמיתי", אבל תתפלאו. אפשר לדון על זה.
אם אתם טבעונים ותמיד דמיינתם איך זה להרגיש את טעמה של קציצת המבורגר אמיתית, קיימת חלופה זמינה טעימה ובריאה לא פחות- המבורגר טבעוני עשיר בעדשים וטחינה. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הפשוט להכנה שטעמו הממכר יגרום לכם לשנות את כל מה שחשבתם על המבורגר אמיתי.

אופן הכנת המבורגר טבעוני
רכיבים להמבורגר עדשים וטחינה:
כרוב אדום – 2 כוסות (קצוץ דק)
חומץ בן יין אדום – 3 כפות
מלח – ¾ כפית (מחולקת)
זרעי שומשום – 1 כפית
שמן זית – 4 כפיות (מחולקות)
בצל – ½ כוס (קצוץ דק)
טחינה גולמית – ¼ כוס
כמון – ½ כפית
פלפל שחור – ½ כפית
עדשים – 230 גרם (מבושלות)
גזר – ½ כוס (מגורד)
כוסברה – ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
יוגורט – 3 כפות (דל שומן)
מיץ לימון – 2 כפיות (סחוט טרי)
שן שום – ½ (כתושה)
מים – 2 כפיות
לחמניות המבורגר – 4
אופן ההכנה:
- הניחו בקערה קטנה את הכרוב, חצי מכמות המלח וחומץ למשך 20 דקות.
לאחר מכן, סננו את הנוזלים והוסיפו לתערובת זרעי שומשום. - חממו כפית שמן זית במחבת וטגנו את הבצל במשך 20 דקות בערך או עד שהוא משחים היטב.
- הניחו במעבד מזון ¼ כפית מלח, 2 כפות טחינה, כמון, פלפל שחור, ועדשים וטחנו את כל המרכיבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- הניחו בקערה אחת את תערובת העדשים, הבצל המטוגן, גזר וכוסברה וערבבו היטב. חלקו את התערובת שיצרתם ל-4 קציצות.
- חממו שמן זית במחבת מעל אש בינונית וטגנו את הקציצות עד שישחימו יפה מכל הצדדים (בערך כ-5 דקות)
- ערבבו בקערה קטנה את הטחינה שנותרה, יוגורט, מיץ לימון ושום עד שתגיעו למרקם האהוב עליכם. תוכלו להוסיף מעט מים אם תרצו את המרקם נוזלי יותר.
- חצו את לחמניות ההמבורגר, ומרחו על כל צד את תערובת הטחינה, מעל קציצה אחת ופזרו מעט מהכרוב הכבוש.
בתאבון!
ADVERTISEMENT