מכינים בתבנית עגולה 24
מצרכים:
לתחתית:
2 ביצים גדולות XL (או 3 ביצים קטנות)
חצי כוס סוכר
רבע כוס שמן
6 כפות מים (כרבע כוס, 60 מ"ל)
3 כפות מלאות אבקת קקאו
6 כפות גדושות קמח מצה (כחצי כוס, 60 גרם)
כפית וחצי אבקת אפיה
שכבת הקרם:
מיכל וחצי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (375 מ"ל)
4 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה/קוקוס או לשים רבע כוס מים קרים)
שכבת הגנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
התחתית:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה אבקת קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה.
-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
-מוסיפים את השמן והמים ובסוף את קערת הקמחים (קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
–משמנים תבנית עגולה 24 ויוצקים לתוכה את התערובת (הערה: התערובת נמוכה אבל היא תתפח לכשליש מהתבנית לאחר האפיה).
-אופים במשך 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.
שכבת הקרם:
מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים על העוגה שכבה אחידה.
מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הגנאש העליונה.
שכבת הגנאש:
ממיסים במיקרוגל את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.
*שומרים את העוגה במקרר, רצוי לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
*מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה (כך היא תהיה יציבה יותר בחיתוך).
בהצלחה!